HomeHaakpatronenbloemenViooltje haken

Reacties

Viooltje haken — 63 reacties

 1. Ooh, ik vind het schattig!! En zo knap ontworpen! Ik zie al een klein meisje voor me, met deze liefjes op een tasje of zo… Fijn weekend, groetjes van Lupineke

  • Meestal wordt het niets als ik wat probeer te verzinnen, maar dit viooltje lukte zomaar ineens om vorm te geven. De inspiratie kwam zeker door het feit dat viooltjes een van mijn lievelingsbloemen zijn. ;-). Jij ook een fijn weekend. Groetjes, Catherine.

 2. Ik ben nog niet zolang aan “het haken maar doordat de uitleg van jouw patroontjes zo duidelijk en goed te volgen zijn, ga ik zeker deze schattige viooltjes ook proberen! Complimenten voor je site!

  • Fijn om te lezen dat de uitleg duidelijk is. Ik probeer me altijd voor te stellen waar de lastige stukjes in een patroon zitten, zodat ik die extra aandacht kan geven en iedereen het kan volgen. Succes met de viooltjes. Als er misschien iets toch niet helemaal duidelijk is, vraag het gerust hoor. Groetjes, Catherine.

 3. Wat mooi, ik ga deze zeker een keer maken.
  die uitleg ook super.
  Zouden ze ook op een kaartje passen?
  gr. Annet

  • Als je de viooltjes met haaknaald 3 haakt vallen ze voor een kaart een beetje groot uit, denk ik. Je zou ze wel met haaknaald 1,50 of 2 kunnen haken, dan past het beter. Anders maak je gewoon een grote kaart, dan passen ze vast wel. 😉 Gr. Catherine.

 4. Zojuist heb ik dit superleuke viooltje uitgeprobeerd. Ik kwam er alleen aan het eind achter dat er een klein foutje in het patroon zit: aan het begin schrijf je dat er 12 vaste in het rondje gehaakt moeten worden. Ik kwam steeds niet uit en telde toen op de foto dat je er zelf 14 hebt gehaakt. Het leek me handig om dat even te laten weten. En ik ga het gewoon weer opnieuw proberen 😉

 5. Wat leuk dit viooltje, ben het meteen gaan haken.
  Erg leuk geworden, hier word ik vrolijk van!
  Ik denk dat ik het spiraal patroon ook ga proberen.
  Groet Elly

  • Moet je doen en geef een gil als je er niet helemaal uitkomt. Je hoeft vast niet te gillen, want als je het viooltje snapt, dan komt het met de spiraal zeker ook goed. Groetjes, Catherine.

 6. Olá. Adorei o seu blog! Há muito tempo tenho tentado fazer a violeta, mas nunca havia conseguido. Suas explicações são muito claras. Agora tenho certeza de que conseguirei fazê-las. Obrigada.

 7. Dit patroontje staat in het boekje 100 bloemen om tehaken en tebreien. Met deze uitleg van jou kom ik er wel uit. Zo vanuit het boekje lukte me het niet. Dank je wel voor de goede uitleg.

  • Hallo Agnes,
   Het patroontje van het viooltje uit het boek 100 bloemen om te haken en te breien lijkt op dit patroon, maar is anders. Het viooltje op mijn weblog is mijn eigen patroon en is anders opgebouwd. Veel plezier met het haken er van.

 8. Via een omweg terecht gekomen op jou site en meteen dit viooltje nagemaakt.
  De uitleg is fantastisch en de reacties die ik heb gekregen op mijn resultaat ook 🙂
  Nu juist eens verder gekeken en onmiddellijk jou site bij mijn favorieten gezet.
  Groetjes
  Marleen

 9. Wat een super leuk viooltje!!Ik kwam hier via google.Ik ben gelijk begonnen, maar het klopte niet.Maar nu ben ik nog een keer overnieuw begonnen en het klopt(tot nu toe;)
  Heel knap dat je dat zelf ontworpen hebt!!
  veel suc6 met je site!!
  Ik ga hier vaker op kijken:)
  Groetjes, Caren

 10. Ontzettend leuk om hier op de site van jou rond te neuzen. Ik was op zoek naar een duidelijk, makkelijk patroon voor een viooltje en kwam bij jou terecht. Nu ben ik met de zoveelste bezig want iedereen vindt dit haakwerkje prachtig. (niet iedereen kan haken).
  Ik krijg er al de nodige handigheid in.

  Geregeld kom ik nog even op je site kijken en bewonder jou kunde en jou resultaten. Je mag trots zijn op jezelf. (En wat een leuk idee die vlinder slinger!!!

 11. Hallo, vanmiddag samen met een vriendin achter de computer om een viool te produceren, het is gelukt,maar het nam meer tijd dan we dachten…vandaar dat zij nu op een holletje naar de winkel moet om voor manlief nog wat eten te bedenken,leuk viooltje en de zeshoek is al de helft van een poppenjasje…groetjes ,Sijt

 12. wat een droppie dat viooltje.
  ga hem maken voor op een kaart.
  wens je nog veel creativiteit.
  en je hebt een leuke site!

 13. Ik wil deze viooltjes graag uitprinten maar dat lukt mij niet omdat er dan iets anders voorkomt. Wie weet hoe ik deze kan uitprinten of wil iemand mij dit patroon toesturen per e-mail m.koopman@live.nl. Ik zit pas op deze sites dus moet nog veel leren maar ik vind het ontzettend leuk.
  Alvast bedankt hoor,
  gr. Marianne

 14. Hallo

  Ik vind het een mooi patroon. Ik zie dat er tussen tour 5 & 6 de ruimte van de grote bloemblaadjes is dicht gehaakt. hoe doe je dit?? (graag met foto’s erbij is namelijk duidelijker)

  Groetjes Lina

  • Hallo Linda,
   Simpelweg de beschrijving volgen en goed naar de foto’s kijken, dan komt het vanzelf goed.
   Groetjes, Catherine.

 15. Geweldig, viooltjes!
  Ik ben van het mini haken 1op12 nu eens naar groot gegaan, ook erg leuk om te doen, en iets makkelijk om met haaknaald 3 of 3,5 te haken ipv met 0,6 en naaigaren (DMC80)
  Dank je wel voor je geweldige site, die ik vanavond ontdekt heb, en nu maar niet mijn bed in kom omdat ik alles wil zien, en ook nog opslaan.
  Geweldig dat je een goede manier hebt om alles te bewaren, de printoptie, maar vooral de pdf vind ik ideaal! Dat ontbreekt bij vele blogs of sites nog al eens.

  Groetjes Petra

  http://poohbeers.eigenstart.nl/
  http://www.poohbeers.mijnalbum.nl
  http://www.facebook.com/Poohbeers

 16. I wish I could understand the language, but thank you for the beautiful photos. I was able to follow along with them to figure it out. Beautiful!

 17. Bedankt voor het patroontje van het viooltje.
  Ik ben een kamer aan het opknappen en daar komen grote foto’s van viooltjes te hangen die ik zelf gemaakt heb. En nu zocht ik nog iets leuks om te haken; ook zo leuk om te doen. Zodra de kamer klaar is zoek ik de haaknaald weer op!
  Hartelijke groet, Linda

 18. Leuk!! Hartelijk dank voor patroontje. Heb een hele hoge vaas. Zet daar grillige takken in met daar aan vast allerlei bloemen, blaadjes en vlindertjes

 19. Merci Dank U well vor die TUTO!
  So kind of you, très gentil.
  Lovelly Blog! Mooie bog, dank u welll!
  FleurBelge

 20. Schattig bloemetje,lukt aardig,ben beginner,ga denk ik in de vijfde tour de fout in.
  En dan de eerste ,regel.hij is erg leuk,kom niet verder dan de vijfde tour.

  Gr Adri

 21. Hij is zo mooi,maar na tour 5 lukt het niet meer.
  Tour 6 dat randje,is dit alleen om de onderste blaadjes,of helemaal rond.ik krijg dit niet voor elkaar,jammer ik vind hem zo mooi.het is echt wel duidelijk,maar mij lukt het niet,

 22. ontzettend leuk en lief maar ik ga ook in de vijfde toer de mist in,
  ga zeker nog verder proberen want hij is gewoon te schattig

 23. Brava, molto brava! Mi piacerebbe avere la traduzione in italiano per fare questi bellissimi lavori. Un cordiale, caro saluto, Graziella

 24. na lang zoeken ben ik eindelijk op degelijk viooltjespatroontje gekomen .hoe je het moet haken .waarvoor héééél véél dank
  liefs van rita

 25. Hé wat leuk zo’n viooltje!! Vroeger al eens geborduurd op een laken. Waar het trouwens gebleven is????? Heb net vanavond een aantal rozetjes gehaakt en vroeg me af wat ik er mee ging doen. (weet het nog niet hoor) Maar ik ga er eerst nog een paar viooltjes bij maken, die vind ik super!!
  Hoop dat ik morgen dit nog terug kan vinden, dan wil ik het patroontje nl. even uitprinten. Ga nu zo langzamerhand naar bed….
  Groeten,
  Marian

 26. Kijk, hier kan ik wat mee, heb een boekje van Lesley Stanfield en daar snap ik niks van het viooltje, maar deze snap ik wel, mooi duidelijk!!

 27. Prachtig gehaakte viooltjes. Ik krijg allen toer 5 en 6 niet voor elkaar. Probleem zit in het haken van de vasten en de stokjes soms wordt gezegd in de volgende vasten en soms niet. Dan blijf ik stokjes en vasten in dezelfde vasten steken. Ik kom op het eind steeds niet uit.
  Kan iemand toer 5 en 6 uitleggen zodat ik verder kan.
  Alvast bedankt. Gr. Marja

 28. Ben lid van een fuchiaclub en zoek een patroon om zo belletjes te breien of haken. Wie heeft er een patroontje voor mij, of weet in welk boek ik het kan vinden. Dank u wel

 29. Dank u wel voor dit prachtige patroon.
  Ik dacht dat het me niet zou lukken, maar het is zeer duidelijk uitgelegd!
  Ik volgde het patroon en plots was het af, ik vond het bijna jammer.
  Mooi resultaat en ik beleefde er veel plezier aan!

 30. I love this Pansy pattern but I am having difficulty with the translation from Dutch to English, which I have tried to get twice over the internet but not satisfactorily and I ask you if it is possible to give me a translation please?
  Thank you
  Ann

 31. Ik ga deze viooltjes maken;met de duidelijke uitleg, foto’s en reacties gaat het ook mij vast en zeker lukken. Bedankt!

 32. wat een mooie bloemen, ga het allemaal uitproberen 1tje heb ik al geprobeerd de african flower en de Granny square zo ontzettend leuk om te doen wordt helemaal vrolijk van de kleurtjes deze viooltjes ga ik ook proberen.

 33. via pinterest op je blog terecht gekomen, heb het viooltje direct uitgeprobeerd, wat een joekel!! 😉 volgende ga ik met kleinere haaknaald proberen!
  Duidelijke uitleg en foto’s, ga vooral zo door!!
  bedankt.

 34. Thank you for your kind generosity in sharing this beautiful pattern. I plan on getting it translated on google and printed so I can make the gorgeous flowers for my new great grand daughter hat ….She is due to be born this October. We’ll I will say bye now and ty once again

 35. laatste toer klopt niet,daar mogen geen stokjes tussen want dan komt het niet uit! wel een mooi viooltje..

 36. Hi, I just love your version of the pansy and would and need to have a video pls, I need to make 200 of them for my Grandma’s Celebration of Life this July 18th, 2015, pls and thank you, Annette

 37. Can’t wait to try your “viooltje” pattern. So glad you provide an English translation as my Dutch does not go to crochet patterns. Thank you for sharing your instructions.

  • i love to learn or read Dutch or Denmark language but I prefer to exchange from the to English to read it clearly!? Hope u help me to set up all foreign or international Lang to English in USA.. Smile even my email is azco01@ Hotmail.com warm regard,Elizabeth

 38. I am Afrkaans . Do u have a book with all the patterns, and where can i buy the book? It is so beautifull.

  Greetings. Petro.
  From South Africa

 39. Bij deze wil ik laten weten dat ik het viooltje precies volgens het patroon heb gehaakt en geen fouten ben tegengekomen mede dank zij de duidelijke foto’s, mijn complimenten aan de “ontwerpster”!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *