Breiwerk in het nieuws

Vanmorgen stond er in onze krant een opmerkelijk artikel over breiwerk.

P1080993-1P1080999

Op de site www.grannysfinest.com lees je er alles over.

P1080994

Ook de Hema doet mee met de hernieuwde belangstelling voor handwerken. Ze hebben een haakpakket samengesteld waarmee je een rookworst of een tompoes kunt haken en ze zijn ook begonnen met de verkoop van garens. Jammer genoeg is dit nog niet in alle filialen te verkrijgen. De directie wil eerst kijken of er genoeg belangstelling is. Kom op meiden, laten we ze overladen met mailtjes en vragen waar al dit heerlijke breispul blijft. Ga bij elk bezoek aan de Hema even bij de klantenservice langs om hetzelfde te vragen. Laat het ze duidelijk worden dat we willen dat de Hema weer van alles voor het brei- en haakgebeuren gaat verkopen. Ik ben nog van het bouwjaar dat ik weet dat de Hemagarens uitstekend van kwaliteit waren en prettig geprijsd. Mijn kinderen droegen truien uit de Hemabreiboeken.

P1080996

P1080990

Fijn weekend, Catherine.

Print Friendly, PDF & Email

9 reacties op “Breiwerk in het nieuws”

 1. Wat vreselijk leuk om te lezen! Ik heb de jubileumuitgave van het Hema breiboek al in huis…! Of ik nou meteen garen zou willen gaan kopen bij de Hema weet ik niet, ik vind het namelijk ook zo leuk dat we hier drie kleine handwerkwinkels hebben en die gun ik ook graag een bestaan. Een dubbel gevoel voor mij dus bij deze oproep… Groetjes van Lupineke

 2. Die Hema breiboeken heb ik wel gehad, met artiesten van de Onedin Line en Dalles.
  Het nieuwe boek heb ik niet aangeschaft, omdat ik het vrij duur vond.
  Hier in Bodegraven en in Alphen verkoopt de hema geen breigarens. Maar wel nam ik gisteren 2 haakpakketjes.. komen vandaag op mijn blog te staan.
  Het zou fijn zijn als de Hema het hier ook ging verkopen, net als vroeger. Al was het alleen dat he zo leuk staat in de schappen en de mensen er op attent worden gemaakt dat breien nog bestaat. Het krantenbericht is heel bijzonder want breien en haken is weer belangrijk genoeg geworden voor een berichtje in de krant.

 3. Ja het Hema breiboek….breidde moeder ook wel uit, en ik later ook. Wil wel het jubileum boek hebben maar wacht nog heel even ๐Ÿ˜‰ En de wol…OH ja dat herinner ik me ook nog (ben ook uit die tijd hihi)en idd leuke prijs ook, nu koop ik veel wol bij Z.eeman en W.ibra enzo ๐Ÿ™‚

 4. had ik een heel bericht geshreven, zie ik het niet staan.
  Dan reageer ik nog een keertje. Hier heeft de hema nog geen breiwol te koOp. de haakpakketjes WEL, DIE kocht ik gisteren al. wel grappig een hema worst. Het nieuwe boek heb ik niet gekocht, vond het best wel prijzig, en er stond eigenlijk niets in wat ik graag zou wullen maken. toch herinner ik me de Hema breiboeken van vroeger heel goed.. ik had er eentje met tv artiesten van dallas en Onedin line. Maar waar die zijn gebleven….
  Hier in de plaatselijke krant stond vorige week ook een heel bericht over breien. gewoon leuk al om te zien, (heb er een blogje van gemaakt) hoe meer we erover schrijven hoe beter. :-)))
  Zal eens kijken of ik de hema kan aanschrijven of mailen…

  1. Ik baal ervan nergens is het haakpatroon van de rookworst of de tompouche meer te krijgen. wie o wie kan mij het patroon doormailen? jol

 5. Wat een leuk artikel… Maar bij ons in de Hema geen wol hรจ..
  Dus maar gaan vragen bij de klantenservice. En misschien is het wel online bij de Hema te bestellen… Ik heb hier nog katoen van jaren geleden liggen, gekregen van m’n schoonmoeder. Het is prima materiaal!

  Fijne zondag, groetjes van Elizabeth

  1. Ik heb geprobeerd om dit logje door te mailen naar de Hema, maar dat lukte jammer genoeg niet. Het contactformulier kon dit hele verhaal kennelijk niet aan. ๐Ÿ˜‰

 6. “Mijn” HEMA verkoopt ook geen breigarens, maar gelukkig kan ik de bollen wel online bestellen op de site van HEMA en ophalen in “mijn” HEMA. HEMA verkoopt tevens leuk gekleurde aluminium brei- en haaknaalden.

  1. Inderdaad, zo kan het ook, leve internet. ๐Ÿ˜‰ Als ze bij de Hema doorkrijgen dat we gek zijn op haak-en breispullen, dan zien we die vast wel op termijn in de winkels verschijnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top