Golfstrepen sjaal

P1090325P1090343-1

Tussen alle bedrijven door heb ik een heerlijk warme sjaal voor mezelf gehaakt. Nu ben ik niet zo gecharmeerd van kaarsrechte strepen, maar over deze golvende strepen ben ik heel tevreden. Het is een gemakkelijk en plezierig te haken steek. Ik heb eerst een lossenketting gehaakt. In de teruggaande toer in de 2e losse vanaf de haaknaald een groepje van ( 1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) haken, 1 losse overslaan, in de volgende losse * ( 1 vaste, 2 lossen, 1 vaste), 1 losse overslaan*. Tussen de ** herhalen tot het eind van de toer.  Aan het eind van elke toer moet je even kijken hoe je uitkomt. Als het groepje vaste-lossen-vaste teveel is haak je 2 lossen om te keren.

P1090357

In elke volgende toer haak je in elke 2e vaste van de vaste-lossen-vaste groepjes van de vorige toer ( 1 vaste, 2 lossen, 1 vaste). Kijk maar op de foto, je steekt je haaknaald in de vaste waar de pijlen bij staan en zo haak je elke toer.

Probeer aan de uiteinden zoveel mogelijk een rechte kant te krijgen. Het is mij ook niet gelukt dus heb ik twee toeren dwars op de sjaal gehaakt met fluffygaren, dan lijken de uiteinden van de sjaal toch recht.

P1090349

P1090348P1090344

Veel haakplezier.

Print Friendly, PDF & Email

18 reacties

 1. Wat een vrolijke kleurtjes; lekker warm lijkt me.
  Heel leuk gedaan!
  (wel een beetje jammer van die kerstbal voor je hoofd ;-), maar ja, het gaat natuurlijk om de sjaal )

 2. Ik vind hem ptachtig geworden !!

 3. Wat prachtig; zowel de kleuren als de steek! Je bent toch wel een echte haakexpert hoor, Catherine. Weet je nog dat we het over die rubriek haaksteken hadden? Ik kom er niet aan toe hoor! Misschien veel beter dat jij het doet, je hebt toch al een opzetje? Het is wel iets waar veel mensen van kunnen profiteren…
  Doen je de sjaal om met de bloggersdag?

  Groetjes, Elizabeth

 4. Hallo Cetherine

  Echt een heel leuke en aparte sjaal.
  Kleuren zijn ook bijzonder mooi
  Je verwendt ons maar weer met je mooie patroon
  Heb al 2 gegadigden voor de sjaal
  Dus ik kan aan de slag

  Groetjes Nienke

 5. Wat een leuk ding!! Weer eens heel wat anders, en die kleuren passen wonderschoon bij elkaar!

 6. Hallo schone zus,

  Je lijkt op mij, ook met 1001 dingen bezig. Of is je sprei een sjaal geworden? Ik ben lekker bezig met mijn col, intussen ook een kameleon aan het haken, een beer aan het afwerken en ergens tussendoor ook nog de rendieren maken voor jou en Willie. Helaas nog maar 1 weekje vakantie, dus ik denk niet dat ik alles af krijg. Ik ben ook nog met het borduurpakket bezig wat we samen op de HWbeurs gekocht hebben

 7. De beste wensen voor het nieuwe jaar!! Ik heb nu weer een leuk patroontje voor/van de sjaal. Ik kom regelmatig kijken op jouw blog, kom je ook een kijkje bij mij nemen? Groeten van Anna.

 8. Wat een mooie sjaal ,en ook prachtig deze kleurtjes

  GROET GEERTJE

 9. Een zeer mooie sjaal, mooi golvend patroon! Groetjes, Dana

 10. would love to learn the new stitch however, I only read and speak english. Is there any way you could provide an english version too? thanks

 11. I would love to learn a few things from you site. Do you have a English translation for your patterns? Thank you

 12. Your patterns are nice but..I speak and read english!!!!I need and englidh version of your patterns. Thank you very much

 13. ik had wat restjes, en wat nieuwe wol, wilde ik een omslagdoek, vervolgens een sjaal maken
  en zag de jouwe, heeel mooi vind ik hem
  eerst maar eens wat stoeien met de vergeten steken
  en dan aan de slag
  dank je wel
  liefs
  Dees

 14. I would like the above instructions in English also.??? Any help would be appreciated. thanks Christine Australia

 15. Wat een leuk patroon zeg Ik ga voor me zelf een kussen haken .heel hartelijk bedankt groetjes Lineke.

 16. Ook dit is weer iets om meteen te gaan maken, zo mooi en zo’n duidelijk patroon.
  Bedankt voor het delen.Groetjes

Geef een reactie