Wildbreien

In ons dorp heeft de bibliotheek workshops wildbreien georganiseerd. De aanleiding was het thema van de boekenweek: “Vriendschappen en andere ongemakken”. Met elkaar breien is een sociaal gebeuren, dat goed aansluit bij dit thema.

P1100106P1100101

De workshops waren een groot succes. Niet alleen oudere dames zaten in de bibliotheek te breien en te haken, na schooltijd schoven ook een aantal jonge meiden van de basisschool uit de buurt aan, zo leuk om te zien hoe enthousiast ze bezig waren. Zelfs de bewoners van het zorgcentrum naast de bibliotheek breiden mee en de lapjes stroomden met tientallen tegelijk binnen.

2012-03-6

Al die lapjes moesten eerst aan elkaar genaaid worden.

P1100094

Tijdens de dagbesteding van een instelling voor verstandelijk beperkte mensen was er ook gebreid en van deze breisels werd een heel leuk wandkleed gemaakt. Het hangt nu in de bibliotheek en wat mij betreft laten ze het daar hangen.

P1100134-1

Met de overige breisels werden de bomen, lantarenpalen en bankjes in het parkje naast de bibliotheek opgefleurd, kijk maar mee naar het resultaat.

2012-03-7P1100169

P1100151P1100161

P1100162P1100171

Tijdens het ophangen van de breisels kregen we heel veel leuke en enthousiaste reacties van jong en oud. Het zag er dan ook feestelijk uit toen alle breisels bevestigd waren.

Jammer genoeg moest de eerste nacht al de brandweer tot tweemaal toe uitrukken naar het parkje. Eerst was de versiering om een boom in brand gestoken……

P1100163P1100182-1P1100179

…………….later was een bankje aan de beurt….

P1100136P1100178
Zo zag het bankje er uit met de breisels (foto links). Het enige wat van de lapjes over was na de brand lag in as onder het bankje (foto rechts).

Het commentaar dat ik hier op had is niet geschikt om hier te vermelden.

Maar………

…………wij vrouwen laten ons niet kisten. De volgende dag hebben we de lapjes, die om de andere bomen zaten, verwijderd. We wilden niet het risico lopen dat er eventueel nog meer bomen beschadigd zouden raken. Deze lapjes hebben we om de overgebleven lantarenpalen en een ander bankje bevestigd.

 P1100185

Het is nu een dag later en alles is nog intact. Nu maar duimen dat er in het weekend niet weer iets vernield wordt.

Print Friendly, PDF & Email

11 reacties op “Wildbreien”

 1. Dit is toch niet te geloven! Wat erg…, en eigenlijk kijk ik er ook weer niet zo gek van op.
  Toen ik e.e.a. in beginstadium om de lantaarnpaal zag, dacht ik “hoe lang zal het hangen?”
  Ik zag je ook in de krant staan, Catherine! Natuurlijk was ik er ook graag bij geweest, maar het is zo vreselijk druk! Ik ben compleet afgedraaid na een dag werken en als ik dan vrij heb ligt er hier weer zoveel te wachten…
  Het wandkleed hangt gelukkig veilig in de bieb; wat is het leuk om te zien!
  En van al jullie werk is het echt doodzonde dat het verdwenen is…

  Groetjes, Elizabeth

 2. Hoe grappig ik het ook vind als ik wildbreisels zie, (echt, ik word er heel vrolijk van!), is het niet slimmer om te breien voor bepaalde ‘goede-doelen-projecten’? Dan help je (vaak) mensen/kinderen die het goed kunnen gebruiken en voorkom je ook de teleurstelling van vernieling…!

 3. Dat ziet er zo vrolijk uit! Maar onder het lezen dacht ik al: hebben ze daar niet van die jeugd die uit verveling rottigheid uithaalt zoals een aansteker er bij houden? Het is toch verschrikkelijk!

 4. Hallo Catherine

  Wat is dit leuk en vrolijk. Wat een leuk initiatief.
  Jammer dat er altijd een stelletje raddraaiers zijn die de boel weer verzieken
  Heel irritant. Heb er geen woorden voor
  Groetjes Nienke

 5. Het is juist zo leuk bedoeld, dat wilde breien. Jammer hé, dat het anderen kennelijk “inspireert” tot vernielen. Ik heb het zelf ook al ervaren, een aantal van mijn wilde breiwerken was ook snel verdwenen. Des te leuker is het dan dat sommige dingen wel lang blijven hangen. Ik hoop het beste voor jullie nieuwe versie en het is fijn dat in ieder geval de foto’s er nog zijn! Ik zet zelf ook al m’n werkstukken op de foto en op http://www.debreimeisjes.nl!

 6. Supertof initiatief!! Ik vind het er fantastisch uitzien en leuk beschreven.

  Maar getver, wat hatelijk dat er altijd weer zijn die het moeten verpesten 🙁

 7. Leuk initiatief. En inderdaad jammer dat dit soort dingen tegenwoordig niet meer lijken te kunnen. Onbegrijpelijk wie daar lol aan beleven.
  En daarom ben ik het helaas ook wel met Lupineke eens: beter de inspanningen besteden aan iets wat niet vernield kan worden. En waar dan wel ook mensen blij mee gemaakt worden.

 8. Hoi Catherine,

  Wat een geweldig leuk initiatief en wat jammer dat ze de boel de in de fik hebben gestoken.

  Liefs Karin

  PS Ik ben back in town maar nog niet helemaal 100% opgeknapt. Het begin is is er in ieder geval wel.

 9. Hoi Catherine,
  Wat grappig ik ben sinds kort aan het haken geslagen.
  En via via op jou site terecht gekomen.
  Ikzelf kom dus ook uit sliedrecht dus ik herkende het meteen
  deze plaatjes. Ik vind het zo leuk iedere keer als ik er langs
  rij word ik vrolijk.

  Groetjes Tamara

 10. Wat ziet en zag dat er leuk uit, hoop idd dat dat wandkleed in de bib blijft hangen,erg leuk. Maar wat jammer dat anderen dat dan weer moeten vernielen, wat zullen ze zich stoer gevoeld hebben zeg…. Goed dat jullie je niet lieten kisten en gewoon weer door zijn gegaan.
  Volgende week gaan we het schip op het voorplein van de Merwebolder Wildbreien. We zijn er al sinds september vorig jaar mee bezig, want we hebben natuurlijk veel lapjes nodig. Heel veel clienten,ouders, buren,vrienden etc hebben meegebreid en vanaf nu zijn we bezig om het schip aan te kleden. Hoop dat het net zo mooi wordt als van jullie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top