HomeDiversenKantkloswerk van Else van Gelder.

Reacties

Kantkloswerk van Else van Gelder. — 12 reacties

 1. Oh Catherine wat is dit MEER dan prachtig. Wat ben je een bofkont zeg dat iemand je dat zo maar geeft. Ik heb het al een paar maal bekeken het is echt schitterend. Dat mensenhanden dit kunnen maken. Je zult vast een goed idee krijgen wat je ermee gaat doen Daar ben je creatief genoeg voor.
  Een aanwinst hoor. Veel plezier ermee
  Lieve groet
  Nienke

 2. Dit is echt waanzinnig mooi! Je zou bijna zeggen dat het zo een handwerkmuseum in kan. Prachtig. Lekker genieten van al dit moois!
  Groetjes,
  Paula

 3. Wat een bijzonder verhaal, om stil van te worden..! Ik vind het ontroerend om te zien hoe al deze prachtige kantjes, die echt een kijkje geven in het wezen van de maaktster, nu zomaar ineens bij jou terecht zijn gekomen! Het eerste wat bij me opkomt is inderdaad een Kantmuseum, terwijl ik niet eens weet of dat er wel is (sorry!). Maar waar ik ook aan moet denken is hoe vaak er na het overlijden van een handwerkster hun zelfgemaakte prachtige handwerken niet naar waarde geschat werden. en zomaar weggegooid zijn… Gelukkig is dit nu niet het geval!! Dank je wel voor het delen van deze prachtige werkstukken, en voor je bereidheid om ze met veel liefde te ‘adopteren’!! Lieve groet Lupineke

 4. wat eenmooie kant! Ongelooflijk dat iemand dat kan maken. Zo fijntjes. En wat een geschenk voor je. Veel plezier ermee,

  groetjes Ria

 5. SCHITTEREND!!!!!!! Wat heb je een prachtig geschenk gekregen. Zo waardevol voor de echte handwerkster, die dit echt weet te waarderen, want, wat veel uurtjes zitten er in deze werkstukken. Mijn moeder (84 jaar) doet ook kantklossen. Zij heeft voor mij 2 babyschoentjes geklost, toen onze jongste zoon werd geboren. Die staan te pronken in de glazen kast.
  Bedankt, dat je deze gift met ons wil delen!

  Groetjes, Marga

 6. Wat een mooi kantwerk.ik heb het met bewondering bekeken en zal het vast nog wel eens zien.zooooo mooi is het.
  Kan me voorstellen dat je er stil van werd dat je dit zomaar kreeg.het is je van harte gegund hoor. Het is bij jou zeker op zijn plaats.geniet er maar fijn van.

  Groetjes,Thea

 7. Wat geweldig om zo’n collectie schitterend fijn kantwerk te krijgen! En wij mogen er even uitgebreid van mee genieten: leuk! Bijzonder ook om wat meer van de maakster te weten.
  Heel veel plezier er mee.

  Fijn weekend en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

 8. Hallo

  Bij het opruimen van mijn papieren kwam ik ook weer de lessen tegen van Else van Gelder. Ik heb deze lessen via iemand gekregen na een overlijden. Het zijn lessen in torchon met af en toe ook guipure ertussen. Samengesteld door haar, want ik zie ook kleedjes uit het boek van Zus Boelaars.
  Heb je ook belangstelling voor deze lessen?
  mvg
  Anne Lies

 9. Wat leuk dat ik deze verhalen tegen kom, alle dames ken ik heel erg goed, ik ben ook jaren op de Arnhemse kantklosschool geweest, geef ook al sinds 1975 kantklosles met heel veel plezier.
  Fijn dat Chris een goede bestemming heeft gevonden voor de kantspulletjes en dat je daar zo blij mee bent.
  Ik was blij verrast dit allemaal te lezen, gisteren pas BLIJ MET DRAADJES ontdekt, ik geniet er nu al van.
  groeten Dea Woonink

 10. Ik heb een kleedje met naaldwerk waarvan twee blaadjes kapot zijn. Ik zou dit heel graag willen laten restaureren. Weet jij hiervoor mogelijkheden? Ik heb er foto”s van, maar kan deze hier niet bijvoegen.
  Hartelijke groet,

  Jeannine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *