Pinterest op Blij met Draadjes

Al heel lang verzamel ik allerlei patronen en mooie plaatjes op internet en zet deze bij mijn favorieten. Keurig netjes geordend in lijstjes. Je wilt niet weten hoe lang die lijstjes inmiddels geworden zijn. Het gevolg is, dat als ik iets uit die lijstjes wil opzoeken, eerst een heleboel moet aanklikken voordat ik het gezochte boven water heb. Kennelijk ben ik niet de enige, want een paar slimme jongens hebben een oplossing voor dat probleem bedacht: Pinterest. Een geweldig idee. Eigenlijk is Pinterest een soort prikbord, maar dan online. Je kunt op Pinterest alle leuke patronen zetten die je vindt en deze laten zien. Ook patronen die je, vanwege copyright, niet op je eigen blog mag zetten. Je zet nl. de links naar die patronen en dat mag wel.

Waarom is Pinterest duidelijker dan een lijstje favorieten? Heel simpel, op Pinterest staan plaatjes en zo kun je veel gemakkelijker patronen terug vinden.

Sinds vandaag zit er op de Blije Draadjes ook een knop om mij op Pinterest te kunnen volgen.

Hoe werkt het? Ik zal met behulp van foto’s uitleggen hoe het gaat. De kwaliteit van de foto’s is jammer genoeg niet zo best, maar dat komt omdat ik het scherm van mijn laptop gefotografeerd heb.

Als je op de Blije Draadjes komt, dan zie je op het scherm het laatste bericht dat ik geschreven heb, op deze foto het verslag van het bezoek aan de Handwerkbeurs.

PinterestPinterest
Rechts boven, tussen de rode pijlen, staat de tekst:

Follow me on Pinterest  = (volg mij op Pinterest)

Als je op deze knop klikt dan krijg je het volgende scherm, dit is mijn Pinterest scherm. Er staan nu nog niet zoveel plaatjes op, maar ik zet er steeds meer bij. Daardoor zal de volgorde van de plaatjes dan niet meer precies zo zijn als op deze foto, maar het principe blijft hetzelfde.

Pinterest

Op dit scherm zie je vakken met grote plaatjes en kleine plaatjes er onder. Elk vak heet een bord. Boven elk bord staat aangegeven welke soort patronen je op dat bord kunt vinden. B.v. Op de bovenste rij, 2e van links staat het plaatje van een Barbie en daarboven staat: “Crochet: Barbie (= Haken: Barbie)”.  Op dat bord staan alle patronen voor Barbie.

Bij het plaatje van de strikjes staat een rode pijl (onderste rij, 3e van links). Boven dat bord staat de tekst “Crochet: motifs (= Haken: motieven).”  Stel je voor dat je een patroon van een leuk motief zou willen haken, dan klik je op Crochet motifs.

Pinterest
Je ziet dan allerlei plaatjes. Elk plaatje is een link naar de site waar dat patroon op staat. Stel je voor, je wilt het olifantje haken, zie rode pijl. Dan klik je op het plaatje van de olifant.

Pinterest
Je komt dan in een volgend scherm. Boven het plaatje, bij de witte pijl staat, dat ik het plaatje gepind heb vanaf de site waar het oorspronkelijk op gezet is. Je klikt nu weer op het plaatje ( rode pijl).

Pinterest
Nu ben je op de site waar het patroon op staat.

Nog een voorbeeld.

Pinterest
Je bent op mijn Pinterest scherm en je ziet rechts, bij de rode pijl, op het bord een plaatje van popjes. Je klikt de tekst boven het bord aan.

Pinterest
Je ziet nu de plaatjes van de patronen van de popjes die ik verzameld heb. Stel dat je het popje links bij de rode pijl leuk vindt, dan klik je op het plaatje.

Pinterest
Je komt nu op het scherm waarop staat, waar ik het popje gevonden heb, (witte pijl). Je klikt nu op het plaatje (rode pijl)

PinterestPinterest
Je bent nu op de site waar het popje oorspronkelijk op gezet is. In dit geval moet je even naar beneden scrollen voor de foto.

Leuk hè? Zo kun je genieten van nog meer patronen.

Groetjes, Catherine.

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties op “Pinterest op Blij met Draadjes”

  1. Hey Catherine,
    Ja, verslavend dat Pinterest, ik ben er ook net mee begonnen. Het is inderdaad veel makkelijker dan de plaatjes op eigen computer opslaan. Ik had inmiddels een hele verzameling mappen op mijn pc met plaatjes, maar vervolgens weet ik niet meer van welke sites dat afkomt. Ook daarvoor in Pinterest inderdaad veel handiger. Nu heb ik nog niet zoveel plaatjes erop staan, ben er nog niet heel fanatiek mee bezig geweest. Jou volg ik in ieder geval inmiddels 🙂
    Nog een tipje van mij waar jij misschien iets aan hebt: als je afbeeldingen van je beeldscherm wilt, kun je in plaats van een foto maken ook klikken op Print Screen (meestal staat die knop bovenaan je toetsenbord ‘Prt Sc’. Om de afbeelding in je blog te zetten, moet je hem natuurlijk eerst opslaan. Dat kan makkelijk in Paint (Ctrl N en Ctrl V en daar staat je schermafbeelding). Eventueel bijsnijden en pijltjes toevoegen. Opslaan als jpg en het is gepiept.
    Groetjes,
    Paula

  2. Ook ik vind pinterest erg leuk. Nu heb ik nog een vraag? Hoe kan ik mijn eigen foto’s er op zetten? Ik wil graag een board maken met m’n zelfgemaakte dingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top