Een nieuwe hobby

P1120141

Jaren geleden werkte ik op de hobbyafdeling van een kantoorboekhandel en verkocht daar de meest uiteenlopende spullen om kaarten mee te maken. Als je elke dag omringd bent met de leukste ponsen, mallen, 3d-knipvellen en nog veel meer van dat moois en klanten je hun zelfgemaakte kaarten laten zien, dan gaat het op een dag kriebelen en wil je óók aan de slag. Om een lang verhaal kort te houden, de kaartenmakerij werd geen succes, want met de ponsen kon ik niet overweg, het werken met snijmallen en mesjes ging goed totdat de kaarten bijna af waren. Geheid vloog er dan een mesje uit de bocht en was het resultaat een half (of vaker nog) een compleet doorsneden kaart. Bij het knippen van 3d-vellen sneuvelden ettelijke hoofden, pootjes, stengels, vingers, blaadjes en méér wat er áán moest blijven zitten. De stickers van de stickervellen durfde ik nauwelijks beet te pakken, bang dat ik was dat ze niet meer zouden plakken. Het resultaat was dan ook zakkende of vliegende teksten, golvende randen die schots en scheef de kaarten sierden. Kortom, het waren kleine drama’s. Ik nam me voor om nooit meer zelf kaarten te maken.

Tótdat ik vorig jaar Kerst 3 zelfgemaakte kaarten kreeg die er voor zorgden dat ik dat voornemen subiet aan de kant heb gezet. Het waren prachtige kaarten met kantjes, bandjes, borduursels en kraaltjes. Zó leuk! Kijk maar:

P1120147
Deze kaart kreeg ik van Elizabeth van http://busybessy.blogspot.nl/

P1120146
Deze kaart stuurde Nienke.

P1120151
Deze kaart kwam van Loes, een hobbyvriendin van me.

Deze kaarten waren een eye-opener, zulke kaarten vind ik zó leuk, zulke kaarten kan ik ook maken. Op internet kwam ik nog veel meer voorbeelden tegen en toen was het hek van de dam. Nu zouden al mijn kantjes, bandjes, kraaltjes en lintjes mooi van pas komen. Inmiddels heb ik al een stel kaarten gemaakt en het lukt en is zó gaaf om te doen.

Eenmaal op stoom gekomen, ben ik niet meer te houden. Een paar weken geleden kon ik een snij- en embossingsmachine overnemen. Haha, dat is net toveren, je stopt het papier er heel in en er komen de mooiste stansen uit. Gisteren heb ik op een creabeursje bij ons in het dorp nog meer mallen gekocht.

P1120132P1120133P1120134

Nu ik me op het kaartenmaken gestort heb, staat het haken momenteel wel op een laag pitje, maar dat wil niet zeggen dat ik daar mee gestopt ben. Ik zal zeker wel weer haak-en breipatroontjes op de weblog zetten. Er is alleen een hobby bijgekomen.

Groetjes, Catherine.

Print Friendly, PDF & Email

7 reacties op “Een nieuwe hobby”

 1. Hoi Catherine
  Heerlijk weer een s een blogje van je Heb er lang naar uitgekeken
  Wat moest ik lachen. Zag het echt voor me.Mesjes door de kamer, afgehakte kopjes etc.
  Je bent ook een bijzonder mens.
  Wat lief dat je mijn kaartje ook hebt uitgekozen. Dank je wel, voel me vereerd
  Dat het helemaal goed gaat komen met jouw kaartjes is je wel toevertrouwd.
  Wacht met spanning je volgende Blogje af.
  Groetjes Nienke

 2. Hé…, daar is m’n kaart! Ja joh, zo simpel kan het zijn; borduurwerkje+kantje=kaart gemaakt!
  Geef jij er nou maar lekker je eigen draai aan, het gaat vast wel lukken…
  Enneh… Pinnen is toch ook wel een nieuwe hobby van je hè…

  Groetjes, Elizabeth

 3. Ik kan me helemaal voorstellen dat deze kaartjes je aan de knutsel hebben gezet. Ik had het al opgemerkt op Pinterest; dat is zo grappig, je ziet meteen waar mensen mee bezig zijn, of van plan zijn 🙂
  Zelf ben ik ook zo blij met mijn stansapparaat, alleen de lijst van mallen die ik graag wil blijft groeien, hahaha! Deze 3 vind ik ook al zo leuk, had ik nog niet gezien.
  Ik zie heel graag je creaties hier verschijnen, kijk er naar uit!

 4. Anneke Brom

  Hallo catherina,

  Leuk om te zien en te lezen hoe enthousiast jij bent met jouw hobby’s. En vooral is het leuk dat jij dit enthousiasme goed weet over te brengen.
  Misschien (heel misschien) ga ik zelf nog eens aan de slag. Eerlijk gezegd ben ik niet zo handig met draadjes en kaartjes maar ach, met het vorderen van de leeftijd kunnen er nog wel eens onverwachte vaardigheden naar de oppervlakte komen.
  Veel succes!
  hartelijke groet,
  Anneke

 5. Ha Catherine, al wat van je nieuwe hobby mogen bewonderen. Vooral dat de happy cut je zo blij maakt en je weer tot nieuwe creaties uitdaagt! GA zo door!!!!!! inge

 6. Bij mij is het net andersom. Ik ben momenteel aan het haken geslagen en mijn kaarten maken even op een laag pitje gezet.

 7. Leuk zeg dat je ook aan het kaarten maken bent, erg verslavend dat is zeker maar andersom….als je op jouw site komt en een keertje aan het haken gaat beginnen werkt dat ook weer zo verslavend als vroeger. Ik heb laatst een cadeautjesmand gemaakt voor een meisje dat een zware operatie moest ondergaan scoliose.
  Samen met mijn dochter van dezelfde leeftijd ( 16 jaar) vonden we leuke spulletjes waar onder ook een haakpakketje.
  Hierbij zocht ik uitleg van de simpele haaksteken en een simpel patroontje…dat werd dus juow kleine hartje…ze vond het prachtig!
  Ik heb er zelf eentje gehaakt van dikke oranje wol…om in de stijl van koninginnedag te blijven.
  Dank voor je leuke patroontjes!
  Fijne dag morgen en succes met je kaartjes!
  Kun je eigenlijk deze site ook volgen?
  Fijne avond
  Lieve groet Maia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top