50 gehaakte vlinders voor een 50-jarige

P1100264P1100267
De laatste paar weken heb ik me kostelijk vermaakt met het haken van vlinders.

Mijn zus wordt morgen 50 jaar, maar heeft haar verjaardag vandaag gevierd. Nu houdt ze absoluut niet van Sara gedoe, maar ik meende dat er toch een bijzonder tintje aan haar verjaardag gegeven moest worden.

Zuslief is helemaal hoteldebotel van vlinders, dus er moest op zijn minst een vlinderslinger gefabriceerd worden. Het werd er een van 50 gehaakte vlinders in 15 varianten. Het patroon van de vlinders vind je HIER.

Daarna bedacht ik het volgende: we geven haar cadeautjes, gerelateerd aan het getal 50. Dat was een leuke klus en stelde mijn fantasie behoorlijk op de proef. Zuslief is niet van het creatieve naaldwerk of andere hobby’s waarvoor je spullen kunt kopen. Gelukkig kun je haar sowieso wel altijd blij maken met lekkere en nuttige zaken, dus gingen we het in die hoek zoeken. Bij de kringloop scoorde ik een wasmand en die werd gevuld met 50 bouillonblokjes, 50 schuursponsjes, 50 papieren zakdoekjes, 50 toffees, 50 knijpers, 50 boterhamzakjes, 50 knakworstjes, 50 theelichtjes, 50 lucifers, 50 velletjes toiletpapier enz. enz. en verder gefruite uitjes, dropjes, fruitcups, smeerleverworst, rookworst, macaroni, tictac, zoetjes, schouderham en nog zo het een en ander in veelvouden van 50 gram.

P1100277P1100281

Voor het vullen werd de wasmand vrolijk versierd met geel papier en de vlinderslingers er aan gehangen.

P1100279

Vandaag zijn we met de jarige en alle zussen, broer, zwagers, schoonzus en kleine nicht gezellig een daagje uit geweest en heeft de jarige met veel plezier de wasmandpakjes in ontvangst genomen. Uiteraard hadden we ook een paar serieuze cadeautjes.

Groetjes, Catherine.

Print Friendly, PDF & Email

12 reacties

 1. Haha, wat een geweldig idee! Maar wat een werk is dat geweest om 50 vlinders te haken (gelukkig houdt ze kennelijk minder van olifanten). Ze zien er prachtig uit.

  Hartelijk gefeliciteerd!
  Fijne zondag nog.

 2. Hoi Catherine
  Wat is het ontzettend leuk geworden. Wat heb je er weer een werk van gemaakt
  Het resultaat mag er zijn Heel origineel
  Fijne Zondag
  Groetjes Nienke

 3. Oh, wat leuk!!! Ongelofelijk creatief, en de vlinderslinger is prachtig!! Een idee voor mijn schoonmoeder, die houdt ook zo van vlinders… Heel fijn feest gewenst!!

 4. Toen mijn man 50 werd hebben wij ook zoiets gedaan. We hadden aan alle feestvierders gevraagd een cadeau te geven in 50-voud. Hij kreeg o.a. 50 dassen (van de kringloop, er waren de meest afschuwelijke bij) en ook 50 regenwurmen. Het was een groot succes en net zoals bij jullie eenbron van veel pret. De 50 vlinders zijn ook heel festelijk. Hartelijke groeten, Beerta

 5. Hallo Catherine,

  Zo’n vrolijk geschenk, al die kleurige vlinders. Ik denk dat ik er ook eens een aantal ga uitproberen, ‘k zou daar graag eens een servetring mee maken.

  Ik volg jouw letters van het alfabet, heb er ondertussen al gemaakt met de initialen van een naam om kadootjes mee te versieren.
  De laatste keer haakte ik de A van Anna en in dezelfde kleur een Barbiejurkje, je kan het zien op mijn blog http://fashionknit4kids.blogspot.com/
  bedankt voor al jouw ideetjes, heel inspirerend !
  Lut

 6. Heb jouw mooie vlinders als decoratie op een cadeautje kunnen zetten, klaar om weg te vliegen;
  Vond in een winkeltje in Madrid breiwol met mooi kleurverloop, zal die vlinders vast nog vaak gebruiken !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *