Albert Heijn tas

Sinds enige tijd kun je bij Albert Heijn jute boodschappentassen kopen. Op een goede dag heeft iemand met creatieve ideeën, bedacht, dat het leuk zou zijn om een hoesje om de tas te haken om hem op te fleuren. Al heel snel werd dat voorbeeld gevolgd en het sloeg zo aan, dat de omgehaakte tas een geliefd cadeau werd. Ik heb het goede voorbeeld ook gevolgd en een zus en schoonzus met een tas blij gemaakt.

IMG_1726
dit is de ene…..

IMG_2088IMG_2097
………en dit is de andere.

Er is geen “vast” patroon, dus je kunt zelf bedenken wat je wilt haken. Het is wel verstandig om steken uit te kiezen die dicht bij elkaar staan, anders is het jute en logo nog te zien. Dat is jammer van je werk. Ik heb de bodem van vasten gehaakt, dat is stevig. Je moet de bodem net pas aan haken en dan haak je in het rond omhoog. Met stevig naaigaren naai je je hoes aan de tas vast.

Als je op Google de zoekopdracht: “haakpatroon Albert Heijn tas” intikt zie je diverse websites met verschillende patronen en als je op afbeeldingen klikt zie je tientallen foto’s ter inspiratie. Het is echt heel leuk werk om te doen en niet zo’n groot project.

Veel haakplezier.

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

 1. Die zijn lekker vrolijk geworden! Vooral die onderste vind ik erg leuk 🙂
  Het is een hele hype geworden zelfs, maar gek genoeg heb ik nog nooit iemand in de winkel gezien met zo’n mooie tas.

 2. Lieve Catherine
  Heb ze inderdaad ook weleens voorbij zien komen de tassen.
  Ze zijn super leuk geworden. Mooie kleurtjes ook.
  Lieve groet
  Nienke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *