Breiwerkjes, toen en nu.

Breiwerkjes, toen en nu

 

Na het inrichten van een leuk hoekje met kantjes kon ik niet meer stoppen en maakte dit plekje op de kast vrij voor breiwerkjes van toen en nu. Links staat een beertje met een fotolijstje tussen de voorpoten. Op de foto sta ik als 1,5-jarige in een gebreid pak, samen met mijn moeder. Voor het beertje ligt nog een oud haakboekje.

In het midden pronkt een gebreid kussen, dat ik bij de kringloop vond en waaraan ik geen weerstand kon bieden. Qua kleur past het overigens nergens bij onze meubels, maar nu vormt het in deze setting een leuk decoratief element. In het midden ligt een oude breistekenlap in het mandje. Rechtsachter een boek over breien dat ik iedereen, die graag breit, kan aanraden. Ervoor staan een paar gebreide schaapjes en een (mislukt) gevilt schaap. HIER kun je lezen hoe dat kwam.

Het jurkje dat aan de kast hangt heeft mijn moeder voor mij gebreid en heb ik gedragen toen ik ongeveer 1 jaar was.

Breiwerkjes, toen en nuBreiwerkjes, toen en nu

Breiwerkjes, toen en nuBreiwerkjes, toen en nu

Breiwerkjes, toen en nu

Deze stekenlap komt bij mijn moeder vandaan, ik dacht dat zij hem gebreid had, maar de initialen kloppen niet. Er staat geen jaartal op, maar hij is redelijk vergeeld en echt oud. Hij is niet zo lang, maar ik ben er super blij mee en hoop nog eens vaker aan een oude breirol te komen. Het leuke van zo’n breirol is de verzameling patroontjes bij elkaar.

Breiwerkjes, toen en nuBreiwerkjes, toen en nu
Kijk eens hoe mooi de gebreide rand rond de hoek valt?

Breiwerkjes, toen en nu
Er zijn zelfs knoopsgaten in deze lap gebreid.

Breiwerkjes, toen en nuBreiwerkjes, toen en nu
Breiwerkjes, toen en nu
Eén kant is afgewerkt met muizentandjes.

Breiwerkjes, toen en nu
Dit boek is een echte aanrader, ook voor de ervaren breister.

Breiwerkjes, toen en nu
Dit jurkje heb ik als peuter gedragen. Het is met liefde door mijn moeder gebreid. Wat een schatje hè?

Breiwerkjes, toen en nuBreiwerkjes, toen en nu
De voorkant van het pasje en de achterkant met de stoffen knopen.

Groetjes, Catherine.

Print Friendly, PDF & Email

3 reacties

 1. Wat een verzameling…. Om jaloers op te worden! Oh, en die breirol heb ik al eens met eigen ogen mogen aanschouwen, geweldig om zo’n oude te hebben!
  Dat jurkje vind ik zo lief.., ach en de rest natuurlijk ook. Maar soms heb je opeens een klik met iets!

  Fijne zondag, groetjes van Elizabeth

 2. Ah Catherine, dat jurkje is toch wel heeeeeel erg schattig! Ik sta ook op een foto met een gebreid jurkje en van die kanten gebreide witte kousjes (oei, wat zaten die vervelend), maar ik geloof niet dat mijn moeder dat jurkje gemaakt had, al kon/kan ze dat wel.
  Mooi hoekje weer! Ga je nu het hele huis langzaam maar zeker omtoveren tot een waar handwerkmuseum? 😉
  Fijne zondag!

 3. Hallo Catherine
  Wat een prachtige verzameling heb. Heel waardevol om dat te hebben
  En dat jurkje wat een schatje. Je mag het wel koesteren. Je huis ziet er zo gezellig uit met al die mooie dingen. Hopenlijk blijft er ook nog een plekje voor John over hahaha
  Groetjes Nienke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *