Dekje voor een fietsmandje

Afgelopen week kreeg ik een paar enthousiaste mailtjes van Rian. Ze schreef het volgende.

“Beste Catharine,
Ik heb van  je basis patroon granny’s  een dekje voor mijn fietsmandje gemaakt en vind het leuk om jou daar een foto van te sturen.”

Natuurlijk was ik heel nieuwsgierig en wilde graag zien het dekje geworden was. Ze stuurde enkele foto’s en de beschrijving hoe ze het dekje had vorm gegeven.

“Hoi Catherine
Dit is hem dan, het is een granny met aan beide kanten 4 extra toeren en dan elke toer een paar minder zodat hij ovaal werd.
toen nog een rij witte dubbele stokjes en een rij roze dubbele stokjes 4 in een steek zeg maar. en daar tussen 8 losse zodat het een leuk randje werd.
Ik ben erg blij met het resultaat zeg maar.
Groetjes Rian”

 

Dekje voor een fietsmandje

Dekje voor een fietsmandje

Hij is leuk geworden hè? Als je zelf ook zo’n dekje wilt haken, dan neem je een granny square als basis en dan minder of meerder je het aantal steken waar het nodig is. Je kunt door het dekje telkens even te passen op je mand, precies zien hoe je verder moet haken om hem in het juiste model te krijgen. Er is geen standaard patroon voor, maar vergeet een vaststaand patroon. Durf te experimenteren. Je zult dan weleens een toer moeten uithalen en opnieuw haken, maar dat is de creatieve kant van je project. De voldoening die het geeft als het uiteindelijk is gelukt, is veel groter dan wanneer je een bestaand patroon hebt gevolgd. Je kunt dan trots zijn op je eigen creatie.

Dank je wel Rian dat ik je foto’s en beschrijving mocht plaatsen.

Veel haakplezier, Catherine.

Print Friendly, PDF & Email

3 reacties

  1. Wat een ver-schrik-ku-lijk leuk idee zeg! Ik heb net een prachtige spiksplinter nieuwe fiets met een kratje gekocht, alles is helemaal zwart en met zo’n leuk dekje kan ik me fiets leuk opvrolijken! Dankjewel voor het delen van dit leuke idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *