Engeltjespen

Als je naar een creatieve beurs gaat, dan kan het je zomaar gebeuren dat je daar iets ziet, waarvan je nog nooit gehoord hebt. Dit overkwam mij toen ik laatst gezellig met mijn vriendin Loes naar de beurs in Gorinchem ging. Bijna aan het eind van de dag stond Loes bij een kralenkraam nog wat uit te zoeken en drentelde ik een stukje verder weg. Enkele kramen verderop zat een bijzonder opgewekte man zijn waren aan te prijzen en te showen. Nieuwsgierig als ik ben, bleef ik staan om te kijken wat het was en voordat ik het wist kreeg ik een prachtdemonstratie van een Engeltjespen. Dit is een vernuftig stukje gereedschap om bloemetjes of vlindertjes op een heel eenvoudige manier aan kaartjes te bevestigen. Kijk maar.

IMG_1135

Ja, ja, wat moeten haaksters en handwerksters nu toch met zo’n pen? Heel eenvoudig, als je iets leuks gemaakt hebt om cadeau te geven, dan kun je daar een lief kaartje aan hangen..

Afijn, de verkoper achter de kraam bleek Wim Oldemenger te zijn en voor ik het wist kreeg ik een envelopje met een driedubbele bloem en een kaartje met een vlindertje aangereikt. Terwijl ik stond toe te kijken hoe hij dat maakte werd ik héél enthousiast en héél hebberig. Er was echter één probleem en degenen van jullie die weleens naar een beurs gaan, kennen dat vast en zeker ook. Aan het einde van een daagje beursbezoek is je portemonnee leeg of vrijwel leeg.

Er ontspon zich het volgende gesprek:

Ik: ,, Heeft u een webshop?”

Wim: ,, Jazeker, hier heeft u mijn kaartje met het adres van de website er op.”

Ik: ,, Mag ik het kaartje en de enveloppe, die u voor mij gemaakt heeft, op mijn website zetten met een link naar uw website?”

Hahaha, zoiets hoef je maar één keer te zeggen, dan komen alle koopmansgevoelens bij elke ondernemer helemaal los. Toen ik dan ook vertelde dat ik graag zo’n pen bij hem zou gaan bestellen, omdat mijn portemonnee niet meer toeliet dat ik die meteen zou kopen, kreeg ik zonder omwegen een pen met een zakje sierknopjes en een stel voorgestanste bloemetjes toegeschoven. Voorwaarde was wel dat ik een link naar zijn website op de Blijedraadjes zou zetten. Natuurlijk wil ik dat:

http://www.knutselengeltje.nl/

Links in het menu kun je “Engeltjespen en sierknopjes” aanklikken.

Ik laat het niet alleen hier bij, ik ga jullie laten zien hoe de Engeltjespen werkt. Dan zullen jullie denkelijk wel begrijpen, waarom ik zo enthousiast ben.

IMG_1162IMG_1163
De pen bestaat uit twee onderdelen, Een soort “tang”  en een staafje met een magneetje.

IMG_1170
Verder heb je sierknopjes nodig, ze zien er uit als een soort nietjes met 4 pootjes.

IMG_1179
Je pikt met het staafje een sierknopje op en zorgt dat de “pootjes” van het sierknopje naar buiten wijzen.

IMG_1155IMG_1166

Je legt een paar bloemetjes op elkaar op een kaartje en schuift dit tussen de poten van de “tang”.

IMG_1167
Zorg dat het gaatje van de bovenste poot precies boven de plaats zit, waar het sierknopje moet komen. (Zie pijl.)

IMG_1182
Dan plaats je het staafje met het sierknopje in de opening en duw het met je vlakke hand naar beneden. Net zoals het bij een nietmachine werkt.

IMG_1192
Tadááá…en vast zit het bloemetje op het kaartje. Zie je het paarse sierknopje in het hartje van de bloem?

Het werkt als een tierelier, zelfs ik kan het.

Dit bloemetje bestaat uit 3 lagen foam, maar je kunt ook vilt gebruiken en enkele lagen papier. Ik heb een paars sierknopje gebruikt, maar er zijn veel meer kleuren te koop.

Op de site van http://www.knutselengeltje.nl/ staat ook een filmpje met de demonstratie van de Engeltjespen. Klik in het menu links eerst “Engeltjespen en sierknopjes” aan en dan “Beschrijving Engeltjespen”.

Tot slot, geloof me maar, ik heb geen aandelen bij deze onderneming 😉 , maar dit is zo’n superleuk en ongecompliceerd stukje goed werkend gereedschap, dat ik het van harte bij jullie aanbeveel.

Groetjes, Catherine.

Print Friendly, PDF & Email

3 reacties

 1. Beste Catherine,

  Je hebt die pen gewoon verdiend! Met zo’n uitleg, foto’s en natuurlijk die link.
  Veel plezier ermee. Zou het ook bij een gehaakte bloem werken?
  Kreatieve groeten van Anna.

 2. Ik kan me heel goed voorstellen dat je enthousiast bent geworden, ziet er erg handig uit!
  Ik snap alleen dat ene zinnetje niet: “Het werkt als een tierelier, zelfs ik kan het.” Volgens mij, nee, ik weet het zeker, ben jij super handig! Ik ga eens even op die website kijken 😉

 3. Ook ik heb er een gekocht omdat deze verkoper zeer goed zijn product aanprijst. Zoon 11 jaar wist er wel raad mee. Zijn broek is al versierd en we hebben ook al diverse kaarten gemaakt. Super uitvinding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *