Eurobreien

Deze manier van breien voorkomt de bij veel breisters voorkomende problemen van een “breiarm” en pijnlijke schouders.

Hieronder vindt u een filmpje van het “Eurobreien”, dit wordt ook wel “Continentaal breien” genoemd.

7 reacties

  1. Wat bijzonder om te zien, ik herinner me dat ik als klein meisje, toen ik op school leerde breien, de draad ook steeds in mijn linkerhand wilde houden. Maar dat mocht niet van de handwerkjuf, dus moest ik dit met de rechter doen. Maar als ik dit nu zie…. Ik ga het toch weer eens proberen!

    • Soms zijn onderwijsmethodes erg kortzichtig, wat zich vroeger ook vertaalde in de eis dat kinderen die links waren rechts moesten schrijven. Ik kan je deze manier van breien echt aanbevelen. Het is veel minder belastend voor je armen en schouders.

  2. Catherine, jouw breiles van vandaag voert me regelrecht terug (in gedachten dan hè) naar de breidames in Caïro. Daar zag ik deze manier van breien voor het eerst. Bij de Engelse dames. Zij noemden het inderdaad continentel knitting. Wat nogal een hilarische benaming was, want geen van de dames van het vaste land hield de draad op deze manier vast :-))) De breiclub is er nog steeds. Wat zou ik graag nog eens bij ze aanschuiven. Ach, wie weet….

  3. Ah, de Duitse techniek!Afgelopen jaar geleerd, was even wennen maar na de proeflap zit ie.. breit erg lekker en nog sneller ook. Ook ontdekt: de rondbreinaald, ook voor rechte stukken ideaal.veel minder last van losse steken. Waarom hebben wij het allemaal zo moeilijk geleerd?

  4. de duitse manier van breien ben ik nu aant oefenen, voor met een rondbreinaald. maar da lukt nog ni zo goe.
    dus oefenen en nog is oefenen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *