Gehaakte krans

Gehaakte krans
Gehaakte krans

Een gehaakte krans is altijd een goede basisvorm om een mooie decoratie te maken. Meestal wordt er een styropor basisvorm gebruikt, maar je kunt ook een krans haken en deze zelf vullen met fiberfill. Het voordeel is, dat je niet aan een maat gebonden bent.

De krans die ik gemaakt heb is 16 cm in doorsnee. Ik heb een lossenketting van 49 cm opgezet en een rechthoek van 15 cm hoog gehaakt. Je kunt ook voor een grotere of kleinere krans kiezen, maar controleer regelmatig of hij stevig genoeg wordt en of hij goed rond te krijgen is als je hem hebt opgevuld.

Kies het garen dat je voorkeur heeft en kies een haaknaald daarbij passend. Als je een losse hand van haken hebt, zou ik een dunnere haaknaald kiezen dan op de wikkel staat vermeld. 

Het patroon is eenvoudig. Je haakt een rechthoek in vasten. Als hij breed genoeg is naar je zin, dan naai je de lange zijden aan elkaar vast zodat je een kokervorm krijgt. 

Gehaakte krans - tekening

Een goede tip: doe tijdens het vastnaaien telkens wat vulling in je koker, dan kun je de vulling wat gemakkelijker verdelen. Duw stevig aan zodat je krans ook stevig wordt. Als je koker vast zit en goed gevuld, dan vorm je een krans en naai je de uiteinden aan elkaar vast. Dan begint het leuke werk, het versieren van je krans.

Zoek je het patroon van de bloemetjes op de krans, KLIK HIER.

Veel haakplezier, Catherine.

Print Friendly, PDF & Email

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *