Gehaakte Pinguïn Tux

Pinguïn Tux
Pinguïn Tux

De gehaakte pinguïn op de foto is Tux, de mascotte van Linux. Dat is een besturingssysteem op de computer dat mijn lief graag gebruikt.
Voor de grap vroeg hij op een dag of ik geen Tux voor hem kon haken. Nu zijn er veel haakpatronen van pinguïns, maar de meeste lijken niet op Tux, behalve eentje.
Op internet vond ik op een Deens blog het patroon van de echte Tux. Er was één klein probleem, het patroon was in het Deens geschreven, maar met hulp van enkele vertaallijsten van haaktermen en Google wist ik het te vertalen in het Nederlands.
Niet lang daarna was Tux gehaakt en hij staat nu al een paar jaar op het bureau van mijn lief, naast de computer.
Onlangs ontdekte ik dat ik niet de eerste ben die het Deense patroon heeft vertaald. Rieneke van https://www.famvlaanderen.nl/tux-haken-pinguin-van-linux/ heeft het Deense patroon al eerder vertaald in het Nederlands en gepubliceerd op haar blog. Als je op de link klikt, krijg je niet alleen het patroon te lezen, maar ook een aantal handige tips. Scrol naar beneden dan vind je onder de titel: “Tips als je ook dit patroon wilt gebruiken” de link naar het Nederlandse patroon.

Veel haakplezier, Catherine.

Pinguïn Tux
Pinguïn Tux
Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

  1. Oh, wat een leukerd! Die heb je heel netjes gehaakt, Catherine. Hier ook zo’n grapjas die vanalles wil, zeker als het met ijs te maken heeft, hij zeurt al jaren om een gehaakte ijscowagen, hij heeft mij er zelfs een haakboekje vangegeven, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *