Herfstkrans als tafeldecoratie

Deze herfstkrans is de nieuwste aanwinst om de komende herfstweken onze kamer mee te decoreren.

De krans heb ik gehaakt zoals je op de volgende afbeelding kunt zien.

Het patroon is eenvoudig. Je haakt een rechthoek in vasten. Als hij breed genoeg is naar je zin, dan naai je de lange zijden aan elkaar vast zodat je een kokervorm krijgt. 

Kies het garen dat je voorkeur heeft en kies een haaknaald daarbij passend. Als je een losse hand van haken hebt, zou ik een dunnere haaknaald kiezen dan op de wikkel staat vermeld. 

Een goede tip: doe tijdens het vastnaaien telkens wat vulling in je koker, dan kun je de vulling wat gemakkelijker verdelen. Duw stevig aan zodat je krans ook stevig wordt. Als je koker vast zit en goed gevuld, dan vorm je een krans en naai je de uiteinden aan elkaar vast. Dan begint het leuke werk, het versieren van je krans.

De patronen van de bladeren, de zonnebloemen en het eikeltje en de dennenappel heb ik op internet gevonden. Als je de zoekterm: “haakpatronen zonnebloem” of haakpatronen herfstbladeren” intikt, dan vind je allerlei patronen waaruit je kunt kiezen.

Ik heb de krans wel stevig, maar iets ongelijkmatig opgevuld, dat leek me voor de verandering wel leuk. Ook heb ik een rand aan de krans gehaakt, zodat hij mooi plat ligt.

Herfstkrans - IMG_0164

Tot slot heb ik alle haaksels aan de krans vastgenaaid.

Herfstkrans - IMG_0173

Om het plaatje compleet te maken heb ik in het midden van de krans een rode kaars gezet.

Misschien heb ik je zo op een leuk idee gebracht. Het aardige  van dit projectje is, dat je het helemaal naar je eigen idee kunt ontwerpen. Het lukt altijd.

Groetjes, Catherine. 

Print Friendly, PDF & Email

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *