Kantjes, een kleine verzameling.

Kantjes, een kleine verzameling

Dit met stof beklede doosje trof ik afgelopen week aan in onze kringloopwinkel. Oorspronkelijk was het een bewaarplaats voor theezakjes, maar ik zag er meteen de gezochte bergplaats voor mijn kleine verzameling oude kantjes in. Het binnenwerk heb ik van vier vakjes teruggebracht naar twee vakken.

Kantjes, een kleine verzameling

Mijn plan was om het doosje ergens open neer te zetten, zodat ik veel meer van de kantjes zou kunnen genieten. Het geheel had precies de uitstraling die ik er aan wilde geven en toen kreeg ik helemaal de kriebels. Her en der toverde ik het een en ander bij elkaar dat ook met kantwerk te maken heeft en ik had genoeg om er een leuk kantwerkhoekje mee te vullen.

Kantjes, een kleine verzamelingKantjes, een kleine verzamelingKantjes, een kleine verzameling

Dit is de eerste opzet. Mezelf kennende zal er nog wel het een ander aan gewijzigd en bij verzameld worden. De foto’s lijken wel erg veel op elkaar, maar ik kon niet kiezen. Op de ene foto staat dit er beter op en op de andere foto dat en op nr. 3 komt weer wat anders beter uit de verf, dus show ik ze alle drie maar.

Hier volgen nog wat detailfoto’s.

Kantjes, een kleine verzamelingKantjes, een kleine verzamelingKantjes, een kleine verzameling

Kantjes, een kleine verzameling

Kantjes, een kleine verzamelingKantjes, een kleine verzamelingKantjes, een kleine verzameling

Kantjes, een kleine verzameling
Dit kleedje heb ik ooit eens gekantklost.

Kantjes, een kleine verzamelingKantjes, een kleine verzameling

Leuk zo hè?

Zo heb ik ook nog een doosje met brei-en borduurwerk van mijn moeder en grootmoeder. Wellicht verzin ik daar ook nog eens wat leuks mee.

Groetjes, Catherine.

Print Friendly, PDF & Email

5 reacties

 1. Oh…, wat leuk allemaal. Je bent in de brocante sfeer verzeild, Catherine!
  Ha, ik herken dit soort theedoos. Ik heb in onze woonplaats 17 jaar geleden een cursus kartonnage gedaan en daar maakten we dit model!
  Superleuk om daar kantjes in te bewaren, nou ik heb die doos nog ergens liggen…
  Wat een leuke hoekjes heb je gemaakt, ik vind het supergezellig staan!
  En ik zie ook nog een bekend spanen potje…, hahaha zaten daar geen blauwe druifjes in?

  Groetjes, Elizabeth

 2. Prachtig om zo’n verzameling met kant te hebben. Die mag inderdaad gezien worden. Mooi hoekje is het zo geworden. Ik word wel heel benieuwd naar het handwerk van je moeder en grootmoeder….

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

 3. Hallo Catherine
  Oh wat is dit mooi. Fantastisch.
  Ik ben echt jaloers op je. Wat zou ik dat ook graag willen. Ben dol op oude kantjes
  Geweldig gewoon
  Groetjes Nienke

 4. Ohhhhhhhh zit me hier een partij jaloers te zijn op jouw prachtige kanthoekje
  Wat een heerlijk hoekje heb je ervan gemaakt, om helemaal bij weg te zwijmelen toch.
  Neem meteen de gelegenheid om je feliciteren met je boekje ontzettend leuk. Komt zeker in huis hier.

  groetjes
  Cons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *