Kerstboom haken

Jarenlang hadden we tijdens de kerstdagen een echte kerstboom in de kamer staan. Dat rook zo heerlijk, maar die naalden die er af vielen, dat was wel een dingetje hoor. Maandenlang zoog je ze nog op. We dachten de oplossing gevonden te hebben door een kunstkerstboom te kopen. Heel handig en gemakkelijk in het gebruik, maar ook daar vielen op een gegeven moment de naalden vanaf. Sinds deze Kerst staat er een gehaakte kerstboom in de kamer. Het patroon staat in het haakblad “Aan de Haak” nr.35, Kerstspecial en zeker de moeite waard om te maken. De boom is 60 cm hoog. HIER is de link naar de website van het haakblad “Aan de Haak”.

Gehaakte Kerstboom - Afb-0001
Gehaakte Kerstboom - IMG_20211211
Gehaakte Kerstboom - IMG_4631

Het was een super leuk project om te haken. Misschien even een paar tips. Het haakpatroon is voor een ervaren haakster heel goed te doen. Door de duidelijke uitleg lukt het een beginnende haakster denk ik ook wel. Het aantal bollen dat wordt aanbevolen was voor mij niet voldoende, maar dat heb ik opgelost door na de 5e toer 8 stokjes per schub te haken in plaats van 10 stokjes. 

Fijne Kerstdagen.
Groetjes, Catherine.

Print Friendly, PDF & Email

3 reacties

  1. Ah, dat was de boom, wat een werk! Maar dan heb je ook wel een heel mooie boom, prachtig gedaan!
    Op je kerstkaart stond ook een heel mooie boom, dankjewel!

  2. Hallo. Vorig jaar begonnen met de kerstboom. Het ging mij niet lukken. Van de week weer opgepakt. Nu ben ik bij toer zeven en het gaat mij weer niet lukken. De twee steken tussen de schubben op de rstv moet toch een nieuwe schub komen? Als je gaat minderen kom je dan toch niet meer op die vasten uit? Hoop echt dat het mij gaat lukken. Groetjes van Anneke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *