Kinderpannenlappen

P1070745

Deze kinderpannenlappen zijn ongeveer 14×14 cm. Ik heb ze met fleurige kleurtjes gemêleerd en effen katoen gehaakt en een haaknaald 3,5 mm gebruikt.

Om ze niet te dik te maken heb ik afwisselend 5 vasten in de voorste lus en 5 vasten in de achterste lus van de steken van de vorige toer gehaakt. Op deze manier krijg je nog een leuk reliëf-effect ook.

P1070762
Op deze foto is duidelijk te zien dat je v-vormige steken krijgt als je vasten hebt gehaakt. Meestal steek je de haaknaald door allebei de lussen van het v-tje, maar ik heb afwisselend in de voorste en achterste lussen ingestoken.

P1070764
Dit is het resultaat.

Als afwerking heb ik een toer kreeftensteken gehaakt. Dat zijn vasten die je niet van rechts naar links haakt, maar van links naar rechts. Een soort “achterstevoren” vasten.

P1070749
Steek de haaknaald door de twee lussen rechts van je laatst gehaakte steek. Hou de haaknaald losjes vast anders krijg je vingerkramp.

P1070752
Het is even oefenen, maar als het lukt dan heb je een leuke afgewerkte rand.

P1070739-1

Beschrijving:

Zet 22 lossen op.

1e toer: 20 vasten

2e toer: 5 vasten in de voorste lus van elk van de volgende 5 vasten haken, 5 vasten in de achterste lus van elk van de volgende 5 vasten, 5 vasten in de voorste lus van elk van de volgende 5 vasten, 5 vasten in de achterste lus van elk van de volgende 5 vasten haken.

De 2e toer herhalen totdat je een vierkant lapje hebt.

Afwerking:

1e toer: 1 toer vasten rondom haken. In elke vaste op de hoek 3 vasten haken.

2e toer: 1 toer vasten rondom haken en beurtelings in de voorste en achterste lus van de vasten van de vorige toer haken, 3 vasten in de vaste op de hoek ( 3x door 2 lussen haken).

3e toer: kreeftensteek rondom haken. Geen meerderingen in de hoekvasten haken.

P1070740

Veel haakplezier.

Print Friendly, PDF & Email

Eén reactie

  1. Wat schattig Catherine en ook een leuke uitdaging met al die steken.
    En ja, het ziet er weer zo goed verzorgd uit. Helemaal top!
    Veel liefs van Karin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *