Kruispunt granny square

P1070370

Een eenvoudige granny square waarvan het duidelijke motief een leuk effect geeft als je een aantal van deze aan elkaar verbindt.

Nodig: garen naar keuze met een bijpassende haaknaald.

Afkortingen:
l.= losse/lossen
h.v.= halve vaste
st.= stokje/stokjes
herh.= herhalen
volg.= volgende

Zet 6 l. op. Sluit met een h.v. tot een ring.

1e toer: 3 l. ( = 1e st.), 15 st. in de ring haken. Sluit de toer met een h.v. in de 3e beginlosse.

2e toer: 3 l. (= 1e st.), 2 st. in dezelfde l. als de h.v, 2 l, 1 st. overslaan, 1 st. in het volg. st, 2 l, 1 st. overslaan, * 3 st. in het volg. st, 2 l, 1 st. overslaan, 1 st. in het volg. st, 2 l, 1 st. overslaan*. Tussen ** 2x herh. Sluit de toer met een h.v. in de 3e beginlosse.

3e toer: 3 l. (= 1e st.), 5 st. in het volg. st, * 1 st. in het volg. st, ( 2 l, 1 st. in het volg. st.) 2x, 5 st. in het volg. st.* Tussen ** 2x herh, (1 st. in het volg. st, 2 l.) 2x. Sluit de toer met een h.v. in de 3e beginlosse.

4e toer: 3 l. (= 1e st.), 1 st. in elk van de volg. 2 st, 5 st. in het volg. st, * 1 st. in elk van de volg. 3 st, 2 l, 1 st. in het volg. st, 2 l, 1 st. in elk van de volg. 3 st, 5 st. in het volg. st.* Tussen ** 2x herh, 1 st. in elk van de volg. 3 st, 2 l, 1 st. in het volg. st, 2 l. Sluit de toer met een h.v. in de 3e beginlosse.

5e toer: 3 l. ( = 1e st.), 1 st. in elk van de volg. 4 st, 5 st. in het volg. st, * 1 st. in elk van de volg. 5 st, 2 l, 1 st. in het volg. st, 2 l, 1 st. in elk van de volg. 5 st, 5 st. in het volg. st.* Tussen ** 2x herh, 1 st. in elk van de volg. 5 st, 2 l, 1 st. in het volg. st, 2 l. Sluit de toer met een h.v. in de 3e beginlosse.

Veel haakplezier.

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  1. Hé, dit is weer een leuke square voor mijn cremekleurige effen verzameling, dacht ik… Ik wilde ‘em even proberen, maar nu blijkt m’n katoen weer op te zijn. Dat moet dus maar even snel worden aangevuld. ‘k Sta versteld hoe snel wit, gebroken wit en creme gaan…

    Groetjes, Elizabeth

  2. ik ben een enorme beginneling…. probeer nu al dagen de tweede toer goed te krijgen, maar lukt niet, ziet er bij mij niet logisch uit. Is er ook ergens een uitgetekende versie met symbolen te vinden van deze square misschien? vind hem erg leuk, maar kom er niet uit…..

  3. Hallo, leuke granny! Is er ook een getekend telpatroon van (vind ik makkelijker). Ik zoek ook een telpatroon van een granny met ‘lijnen van gaatjes’ die beginnen in de hoeken en dus diagonaal lopen en vanuit midden vd toer. Je hebt dan 4 lijnen die elkaar kruisen in het midden.
    groetjes, Hedwig

  4. ik bedoel dit patroon: Simple Filet Crochet Starburst Square Pattern, komt van de site Creative jewish mam. Kan iemand me daar aan helpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *