Medaillon granny square

ronde granny square

Deze granny square heb ik met Catania katoen gehaakt met haaknaald 3 mm. De doorsnee is ong. 10 cm.

Afkortingen:
l. = losse(n)
h.v. = halve vaste(n)
v. = vaste(n)
st. = stokje(s)
volg. = volgende

Zet 3 l. op.
1e toer: 19 st. in de 1e l. haken. Sluit de toer af met 1 h.v. in de 3e beginlosse.

2e toer: In deze toer in de achterste lussen insteken.
1 l, 1 v. in dezelfde steek als de h.v, 3 l, *1 st. in het volgende st, 1 l.* Tussen ** herhalen tot het eind van de toer. Je hebt nu 19 1-lossebogen. Sluit de toer met een h.v. in de 2e beginlosse. Dit is de 20e 1-losseboog.

3e toer: 1 h.v. in de volg. 1-losseboog, (1 l, 1 v, 2 l, 1 st.) in dezelfde losseboog, 2 st. in elke volg. 1-losseboog. Sluit de toer met een h.v. in de 2e beginlosse.

4e toer: In deze toer in de achterste lussen insteken.
1 l, 1 v. in dezelfde steek als de h.v. *4 l, sla 1 st. over, 1 v. in het volg. st.* Tussen ** 19x herhalen, 4 l. Sluit de toer met een h.v. in de 2e beginlosse. (20 x 4-lossenbogen)

5e toer: 1 h.v. in de 4-lossenboog, (1 l, 1 v, 2 l, 1 st.) in dezelfde 4-lossenboog, 1 l, *3 st. in de volg. 4-lossenboog, 1 l.*  Tussen ** 19x herhalen, 1 st. in de eerste 4-lossenboog, 1 h.v. in de 2e beginlosse.

Veel haakplezier.

Print Friendly, PDF & Email

5 reacties

  1. Wat een leukje! Je zou hem goed als onderzettertje kunnen gebruiken. Ik ben nog steeds bezig met het haken van de Circel of Friends vierkantjes, zo af en toe een, het gaat niet snel. Dit patroontje wil ik ook gaan uitproberen! groetjes van Lupineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *