Oude naaidozen
Tijdens onze vakantie op de Veluwe, brachten we onder meer een bezoek aan museumboerderij Hagedoorns Plaatse. Daar was een tentoonstelling over het Veluws boerenleven rond 1900. Voor iemand zoals ik, die gek is op alles wat met het boerenleven van vroeger te maken heeft, was het een must om te gaan kijken. We zijn niet voor niets gegaan, want er was veel aandacht geschonken aan de alledaagse gang van zaken zoals etensgewoonten, waar haalde men de levensbehoeften vandaan die de eigen boerderij niet leverde, wie maakte de kleding en hoe kwam men aan naaibenodigdheden. Winkels waren er toen nauwelijks, maar lappen stof en fournituren werden door de marskramer geleverd. Marskramers gingen van boerderij naar boerderij om hun waren te slijten. Het was een boeiende tentoonstelling. Er stonden ook oude naaidozen met inhoud en die hadden natuurlijk een onweerstaanbare aantrekkingskracht op me.
Dit blijft toch altijd zo leuk om te zien.
Nu ben ik geen poppenmens, maar dit is toch een plaatje?
Groetjes, Catherine.
Hoi Carherine
Wat is dit leuk zeg
Vooral dat kant. Het water loopt me uit mijn mond als ik dat zie. Ben dol op oud kant
Groetjes Nienke
Oh, Catherine, wat zul jij genoten hebben van al dat handwerk en die mooie lapjes.
Altijd weer een verrassing wat je tegenkomt op vakantie.
Leuk dat je ons even laat meegenieten 🙂
lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn
Onze dochter wordt in okt 7 jaar. Zij krijgt dan haar eerste naaidoosje. In april is mijn schoonmoeder overleden en zij had nog een echte houten naaidoos met een laadje. Ik ben het doosje een beetje aan het opknappen en dan moet het natuurlijk nog gevuld worden.
Zelf heb ik mijn eerste naaidoosje gekregen toen ik 5 werd. Later heb ik nog een houten gekregen die mijn opa zelf gemaakt heeft. De eerste ligt nu op zolder de andere staat voor sier in de woonkamer. Ik hoop dat mijn dochter haar naaidoos ook veel gaat gebruiken en later als het te klein is goed bewaard.