Piepklein hartje haken

gehaakt hartje
Klik op de foto om deze te vergroten.

Dit hartje bestaat uit 1 toer. het linker hartje is gehaakt met haaknaald 3,5 en is 3×3 cm. Het rechterhartje is gehaakt met haaknaald 1,5 mm en is 1,5×1,5 cm. Wil je het hartje groter hebben dan haak je met dikker garen en een dikkere haaknaald.

1e en enige toer: Zet 3 lossen op. Haak in de 1e opzetlosse 3 dubbele stokjes, 3 stokjes, 1 losse, 1 dubbel stokje, 1 losse, 3 stokjes, 3 dubbele stokjes, 2 lossen, 1 halve vaste om het hartje te sluiten.

Klaar.

Je kunt na het haken van de laatste halve vaste nog een aantal lossen haken om het hartje aan een kaartje te bevestigen.

Veel haakplezier.

Print Friendly, PDF & Email

27 reacties

 1. Wat een leuk blog heb je.
  Ik heb er al een paar keer zitten snuffelen.
  Heb net even het mini hartje zitten proberen.
  Wat is hij leuk geworden.
  Snap niet dat je op zo,n eenvoudige manier zoiets liefs kunt maken.
  Dank je wel.
  Je zult me hier wel vaker zien.
  Groetjes Jenny

 2. Wat een leuk hartje is dit, zo klaar en heel leuk als afwerking of als label aan een kadootje! Ik heb er een gemaakt met een “magische ring” en ipv van in de eerste losse haken in de ring gehaakt, ik vind hem dan mooier worden!

  Voor een duidelijke uitleg over de magische ring; http://youtu.be/FHYVutk2iYY

  Heel erg bedankt voor dit leuke patroontje!

  Groetjes,

  Floor

 3. Bij mij ook gelukt!wat schattig! Ik heb een wit hartje gehaakt op naald 1.75.
  Ik doe er een smal satijnen lintje door, samen met het witte draadje van het garen en draai het om een flesje waar weer een bloem ingaat!Die gebruiken we dus op een huwelijkscursus om op een tafeltje voor 2 neer te zetten; om alvast in een romantische stemming te komen.
  Leuke site! Groetjes!

 4. Beste Catherine,

  Ik heb al een paar keer het patroontje van het mini-hartje gebruikt, wat is het toch een leuk en eenvoudig patroontje! Hartelijk dank voor het delen!!
  Kreatieve groeten van Anna.

 5. Hoi,
  Hartelijk dank voor dit leuke en duidelijke patroontje. Ik heb er zojuist één gemaakt voor een haarband voor mijn dochter. Dankjewel!

  Groeten, Anita

 6. Hallo,

  Bedankt voor het leuke, duidelijke patroontje.
  Ik was op zoek naar een hartje om aan het koordje te hangen dat in het waxinepotje zit.
  Het is zeer goed uitgevallen.
  Groetjes
  Lieve

  • Je moet die halve vaste ook in diezelfde ring doen. Ik weet niet hoe jij het precies doet maar als je m in de ring doet zou er een ‘deuk’ moeten komen.

 7. Beste Catherine! Dank voor het delen van dit. lieve patroontje!
  Ik heb er een herfst hartjesslinger van gemaakt! Zie mijn blog..beesblaasblog. ik zal je blog vermelden!

 8. Heel erg leuk ik heb er veel aan!
  Ik heb zelf geexpirimenteerd met het patroontje en ik vind hem iets mooier uitkomen als het hartje voller is.
  hier zal ik de aangepaste bijvoegen.

  1e en enige toer: Zet 3 lossen op. Haak in de 1e opzetlosse 4 dubbele stokjes, 4 stokjes, 1 losse, 1 dubbel stokje, 1 losse, 4 stokjes, 4 dubbele stokjes, 2 lossen, 1 halve vaste om het hartje te sluiten.

  Hij is nu 2 dubbele en 2 enkele stokjes voller ik vind hem iets mooier.

 9. Wat een leuke hartjes!!!
  Ik heb alleen een vraag…
  Ben namelijk een zeer beginnende haker.
  Ik begin met 3 losse, in de 1e opzet lus doe ik 3 dubbele stokjes.
  Maar moet ik de andere stappen dan ook in de 1e opzet lus doen, of ga ik de andere stappen in de ring maken die er ontstaat.??

 10. Hallo Catharine, even mededelen, dat ik dit schattige hartje al heel wat keren gehaakt heb .
  Heel erg bedankt voor het delen van dit leuke patroontje.
  groetjes,
  Francine

 11. hallo, leuke blog. hartje is niet gelukt. erg jammer. is nu meer een ovaal met een gat aan de rand. lijkt by far nergens op het hartje hier. ga het zeker later nog eens proberen. ik snapte alleen niet hoe je al die dingen in één losse moest haken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *