Poppenhuizen

Poppenhuizen & Miniaturen cover

Met deze foto op het winternummer van de P&M uit 1993 is het begonnen. Het poppenhuisvirus woedde al enige tijd in Nederland en dat wist ik wel, maar ik had me heilig voorgenomen om absoluut niet aan een nieuwe hobby te beginnen, want ik had er al zoveel……

Maar ja…….

De foto van dit keukentje riep zoveel herinneringen op aan heerlijke jeugdvakanties dat ik het blad kocht alleen voor deze foto en ik verklaar met de hand op mijn hart, dat ik echt niet van plan was om me met poppenhuizen te gaan bezighouden……..

Maar ja……..

Er stonden zoveel leuke dingen in dit nummer van P&M beschreven, evenals in het daaropvolgende nummer dat het begon te kriebelen en te borrelen……. en ik als een blok viel voor het poppenhuisgebeuren.

Toen kwamen de vragen

  • hoe begin je?
  • waarmee begin je?
  • waar haal ik mijn spullen vandaan?

Dus ging ik naar Pommerijntje, het poppenhuiswinkeltje dat toen nog te vinden was in Rotterdam. De eigenaresse, Janny Koopman, maakte me wegwijs nadat ik haar had uitgelegd wat ik wilde weten en zei: ,,Meid, zet je tas achter de toonbank, kijk eerst eens lekker rond en dan vertel ik je daarna wel wat je weten wilt. Lust je koffie?” Zo gezegd, zo gedaan. Na een kwartier duizelde het me van al het moois wat er stond en met de minuut werd ik enthousiaster en ook heel hebberig.

Onder het genot van een heerlijk kopje koffie raadde Janny me aan om met een winkeltje te beginnen. ,,Daar kun je van alles inzetten, het hoeft niet perse bij elkaar te passen en op deze manier kun je er achter komen of je het gepruts en gefriemel met al dat kleine spul leuk blijft vinden.”

Wat een heerlijk begin van de leukste en meest veelzijdige hobby die ik ken.

Veel kijkplezier,

Catherine

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *