Schaapjes naaldvilten

Een van mijn poppenhuisvriendinnen is in de ban van naaldvilten. Dit is al enige tijd een populaire handwerktechniek, waarbij je met behulp van een naald met minuscule weerhaakjes in schapenwol prikt en zo allerlei vormen kunt maken.  ,,Ach”, dacht mijn vriendin, ,,wat in het groot kan, kan ook in het klein”.
Dus zaten we gisteren met ons poppenhuisclubje fanatiek in een dot schapenwol te prikken. De bedoeling was dat het uiteindelijke werkstuk een schaap of een ezel zou worden, leuk voor in de poppenhuis-kerststal.

prikvilten

Het bleek al snel dat de meesten van ons talent hadden en na een uurtje stonden er een stel schattige ezels te balken en schapen te blaten. Mijn schaap deed niet mee met het geblaat, want het beest wist niet of het nou een hondje  of een schaap was geworden…..tja….welk geluid moet je dan produceren?

geprikvilte schapenvilten schaap en ezel
Ze zijn mooi geworden nietwaar?

P1050543
Mijn hondenschaapbeest of waar het dan ook op mag lijken…..Knipogende emoticon

Zoals je weet ben ik van de draadjes en ook niet voor één gat gevangen. Ik ben mijn patronen ingedoken en vond een beschrijving van een te breien schaap…kijk …..en dat gaat een  klein schaap worden dat er dan ook uitziet als een schaap. Als hij af is zal ik hem laten zien. En mijn prikschaap? Die zet ik naast het gebreide exemplaar, ze zeggen toch immers dat je gaat lijken op degene met wie je omgaat? Dat geldt ook vast voor deze wollige beestjes.

P1050549P1050550P1050551

Print Friendly, PDF & Email

5 reacties

  1. Oh, wat een schatjes zijn het geworden!! Ik wist wel dat je kunt droogvilten (zo noemen wij het altijd) in het platte vlak, daar heb ik onlangs wat leuke dingen mee gedaan, maar driedimensionaal is ook geweldig! En dan je gebreide schaapje, daar ben ik ook erg benieuwd naar. Ik heb wel schaapjes gemaakt van pijpenragers, en daar wol omheen gedraaid, heel simpel om te doen met ook een leuk resultaat. Maar dan vind ik de geprikte schaapjes op de foto’s veel mooier! lieve groet Lupineke

  2. Ik vind jouw prikschaap best goed lijken hoor. Niks mis mee. En ik ben benieuwd naar je gebreide schaap. Maar eh… breien? Waarom geen gehaakt schaap? ;-)))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *