Sleutelhanger

P1090242

Deze sleutelhanger is gemakkelijk te haken.

P1090225

Je begint met het haken van 6 granny squares van in 2 kleuren in 2 toeren met haaknaald 2,5 mm.

Elke granny square haak je als volgt:

Zet 4 lossen op. Sluit met een halve vaste tot een ring.

1e toer: 3 lossen( = 1e stokje), 2 stokjes, * 2 lossen, 3 stokjes *. Tussen ** 2x herhalen, 2 lossen. Sluit de toer met een halve vaste. De draden afhechten.

2e toer: Haak verder met de tweede kleur. Steek de haaknaald in een 2-lossenboog, maak een omslag, 2 lossen, ( dit is het 1e stokje), 2 stokjes, *1 losse, ( 3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in de volgende 2-lossenboog *. Tussen ** 3x herhalen, 1 losse, 3 stokjes, 2 lossen. Sluit de toer met een halve vaste in de 2e beginlosse. Laat een draadlengte van ongeveer 20 cm hangen, met deze draad naai je de granny’s aan elkaar. Het begindraadje van de tweede toer afhechten. Je hebt in feite maar van 4 granny’s de draadlengte nodig om ze aan elkaar te naaien, maar als je bij alle granny’s de draad er in eerste instantie er aan laat hangen, dan kun je nog wisselen met de kleurcombinaties.

Je naait 2x 3 granny’s in een rij aan elkaar.

P1090229
We gaan verder met het haken van het verbindingsbandje in een Tunische haaksteek. Normaal haak je met een speciale Tunische haaknaald deze steek, maar omdat je nu slechts 3 steken op deze manier haakt, kun je een gewone haaknaald gebruiken.

Steek in de 3 middelste steken in en maak een omslag die je op de haaknaald laat staan. Dus eerst in de 1e steek insteken, een omslag maken, dan in de 2e steek insteken en een omslag maken en dan hetzelfde in de 3e steek. Op de foto zie je in welke steken je moet insteken. NIET KEREN. Dit is de heengaande toer.

Dan maak je een omslag en haal deze omslag door de 1e lus ( links) op je haaknaald, dan maak je weer een omslag en haal deze door de volgende twee lussen op je haaknaald, maak weer een omslag en haal deze door de laatste 2 lussen op je haaknaald. Dit is de teruggaande toer.

P1090231

Nu steek je door de lus bij de rechtse pijl en haal daar de draad door, je hebt nu 2 lussen op je haaknaald staan, steek dan de haaknaald door de lus bij de linkerpijl en haal daar de draad doorheen, je hebt nu weer 3 lussen op je haaknaald staan. Dit is weer een heengaande toer.

P1090232
Nu haak je een teruggaande toer. Deze twee toeren herhaal je totdat je bandje een lengte van 3 à 4 cm heeft.

P1090234-1
Knip de draad af op een lengte van 15 cm en schuif een musketonhaak of een ring over het bandje.

P1090236
Naai de andere 3 granny squares aan het bandje vast.

P1090238
Vouw de granny’s op elkaar en haak ze rondom aan elkaar vast met halve vasten. Draai de onderkant naar boven en haak aan deze kant nogmaals een toer halve vasten rondom. Dit geeft stevigheid aan de sleutelhanger.

P1090244

P1090248

Veel haakplezier.

Print Friendly, PDF & Email

7 reacties

 1. Hallo,

  Wat nu weer een ontzettend leuk idee die sleutelhanger…
  Ben er mee bezig maar snap een ding niet goed misschein denk ik te moeilijk maar er staat
  Vouw de granny’s op elkaar en haak ze rondom aan elkaar vast met halve vasten. Draai de onderkant naar boven en haak aan deze kant nogmaals een toer halve vasten rondom. Dit geeft stevigheid aan de sleutelhanger.

  Moet je de hanger dan binnestebuiten keren dat kan toch niet die haak zit er dan al aan toch?
  Of denk ik te moeilijk?
  Groeten fijne weekend en erg leuk deze site en bedankt dat je het met ons wilt delen.

  Groeten marian

 2. Hallo kan iemand mij vertellen met welk garen die granny square zijn gehaakt die van mij worden zo groot heb katoen van Catania gebruikt.
  Op naald 2,5
  Groeten Marian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *