Slow Stitching Winter 2022 – deel 1

Slow Stitching - IMG_4672

Op de foto zie je een detail van een Slow Stitching borduurwerk waaraan ik bezig ben. Voor degenen die niet weten wat Slow Stitching is, even een korte uitleg. Slow Stitching is een manier van borduren zonder patroon, waarbij het plezier in het borduren van eenvoudige steken voorop staat. Een mooi resultaat is niet het voornaamste doel, maar het gaat er om dat je geniet van het borduren zelf, heel relaxed, steekje voor steekje.

Slow Stitching - IMG_4651

Het begon met een mooie lap gobelin stof. Hoe langer ik er naar keek, hoe meer zin ik er in kreeg om deze lap te gaan versieren met borduurwerk, kantjes en kraaltjes.

Slow Stitching - IMG_4659

Zonder van te voren te weten hoe het zou gaan worden, zocht ik diverse garens, kantjes en applicaties uit die wel kleurden bij de stof. De tijd zou het leren of alles van pas zou komen.

Slow Stitching - IMG_4653

Ik begon met borduren op het gedeelte rechts onder op de foto.

Slow Stitching - IMG_4662

Als eerste borduurde ik festonsteken en steelsteken rondom het motief op de stof. Vervolgens borduurde ik een aantal rijen met rijgsteken. Het motief is niet vol geborduurd, want mijn draadje was op. Nu had ik met een nieuw draadje verder kunnen borduren met de rijgsteken, maar ik kreeg een leuker idee.

Slow Stitching - IMG_4672

Met losse kettingsteken, een kleine witte applicatie als hart met blauwe kraaltjes werd het open deel met 2 bloemetjes versierd.

Slow Stitching - IMG_4656

Op deze foto zie je midden links en midden rechts 2 kwart cirkels. Het leek me leuk om die te versieren met een streng doorzichtige bolletjes.

Slow Stitching - IMG_4669

Op deze foto zijn de bolletjes met een doorzichtig naaigaren vastgemaakt.

Slow Stitching - IMG_4673

Langs de bolletjes heb ik nog wat steelsteken en pailletten geborduurd.

Slow Stitching - IMG_4674

Hier is het nog iets duidelijker te zien.

Slow Stitching - IMG_4676

Hier even een klein overzicht.

Slow Stitching - IMG_4680

Op deze foto ligt een klos blauw glittergaren. Dit garen is te dik om mee te borduren, maar dat heb ik opgelost door het met een dunne draad vast te maken, dit is de techniek van het draad opnaaien. Deze techniek heb ik ook op een paar andere plaatsen toegepast zoals je op de volgende 2 foto’s kunt zien.

Slow Stitching - IMG_4686
Slow Stitching - IMG_4684

Op de laatste 2 foto’s heb ik de bolletjes en het blauwe glittergaren links op de gobelin lap geborduurd.

Slow Stitching - IMG_4691

Op deze foto is te zien dat er links met rijgsteken is geborduurd.

Slow Stitching - IMG_4695

Om het af te maken nog een bloemetje van tule aan het borduursel toegevoegd.

Slow Stitching - IMG_4696

Tot zover waar ik gebleven ben met borduren en nog wat nieuwe ideetjes toegevoegd, zoals rechts een aantal applicaties in de vorm van bloemen, onderaan zilverkleurig gaaslint en links ruitvormige applicaties.

Slow Stitching - IMG_4689

Op deze foto zijn de ruitvormige applicaties duidelijker te zien. De bloem linksboven doet niet mee. Het doorzichtige lapje onderaan de foto wel.

Dit was het eerste borduur verslag. Er komt een volgend deel als ik weer verder gekomen ben. Het is best een groot werkstuk, maar o zó leuk om te doen.

Veel kijkplezier.
Groetjes, Catherine.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *