Spiegeltjesborduurwerk

P1050950P1050957

Kijk nou toch eens wat een grappig tasje ik heb opgeduikeld bij de kringloopwinkel. Er zijn hele kleine spiegeltjes op geborduurd. Oorspronkelijk komt dergelijk borduurwerk uit India en wordt het shisha embroidery ( shisha borduurwerk) genoemd. Shisha betekent glas.  Je kunt dit borduurwerk ook uitvoeren met grote pailletten, munten of platte knopen. Als je bij Google de zoekterm “shisha embroidery” intikt en dan vervolgens op “afbeeldingen“ klikt, zie je de mooiste toepassingen in prachtig borduurwerk.

P1050952P1050951

Natuurlijk is het zelf uitproberen nog het leukst. Het lijkt moeilijker dan het is. Ik heb een paar schema-tekeningetjes gevonden, waarop duidelijk enkele verschillende variaties worden uitgelegd.

Variatie 1.

P1050958P1050960

Variatie 2.

P1050966P1050972-1

Variatie 3.

shisha

Variatie 4.

shish2_low shisha

Veel borduurplezier, Catherine.

 

Print Friendly, PDF & Email

9 reacties

  1. Wat een schattig tasje, en bijzonder om te zien hoe je dit op zulke verschillende manieren kunt maken. Toen onze jongste nog klein was, was ze dol op dit soort versierde accessoires! Inmiddels is dat al weer lang verleden tijd… time flies, vandaag alweer 2011, GELUKKIG NIEUWJAAR!

    • Toen ik het tasje zag bij de kringloop was ik dan ook meteen verkocht. Misschien komt de tijd nog terug dat je dochter deze accessoires weer leuk gaat vinden, dat gebeurt vaker, troost je. Jij ook een gelukkig 2011.

  2. Wat leuk deze spiegeltjes! Vroeger heb ik zo’n driekwart shirt gehad met dit soort spiegeltjes op een fel groene ondergrond! Ik droeg het erg vaak! groetjes Joke

    • Het heeft ook zo’n vrolijke uitstraling, misschien moeten we deze borduurtechniek maar weer eens vaker toepassen op kleding. Veel mensen kunnen wel wat extra vrolijkheid gebruiken.

  3. Ik ken deze tasjes uit Egypte. Grappig genoeg is shisha ook een arabisch woord. Het betekent: waterpijp. En ik dacht…. als je heel veel van deze spiegeltjes geborduurd hebt dan heb je wel zin in een beetje onspanning in de vorm van de shisha toch ;-)))

    • Toen ik wat meer informatie zocht op internet over de shisha=steek kwam de waterpijp ook veelvuldig in beeld. Wel ontspannend genoeg! ;-)))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *