Vestje van 2 zeshoeken dat altijd past.

Onder de video staat de uitgebreide beschrijving.

P1090978

Een verrassende toepassing van een zeshoek is het haken van een vestje dat altijd past. Voor een vestje hoef je maar 2 zeshoeken te haken. Afhankelijk van de grootte van de zeshoeken is zo’n vestje geschikt voor een Barbie, een pop, een baby, een kind of een volwassene.  Het is een kwestie van de zeshoeken haken en dubbelvouwen. Het idee vond ik op internet en ik kon het niet nalaten om te proberen of het werkelijk zo gemakkelijk kon.  Ja dus,kijk maar mee.

P1090961-1
Je haakt 2 zeshoeken

Voor diegenen die graag de uitleg willen hebben hoe je een zeshoek haakt klik HIER.

P1090964
Je vouwt elke zeshoek dubbel, punt 1 op punt 1, punt 2 op punt 2 en punt 3 op punt 3.

P1090968P1090970

P1090972

P1090974

P1090978P1090980

Tadaaaaa…………klaar.

De naad tussen het linker- en rechterachterpand kun je vasthaken of –naaien. Je kunt er ook een sierrand tussen haken. Het gehele vestje kun je omhaken als je dat wilt. Voor dit logje heeft de Barbie model gestaan, maar ik ben er ook één voor mezelf aan het maken. Het is een ideaal haakwerk om mee te nemen naar het breicafé, want je hoeft niet te tellen, dus tijdens het lekker kletsen kun je ongestoord haken.

Veel haakplezier.

Print Friendly, PDF & Email

18 reacties

  1. Dat wordt weer haken voor alle nichtjes die ik heb (zelf hebben we alleen zonen… en die spelen pertinent niet met barbies) want dit zullen ze geweldig vinden!
    En als ik mooi garen vindt denk ik dat er ook wel een grote gemaakt wordt. Ik begrijp dat het gewoon een kwestie is van blijven haken tot het groot genoeg is? Echt makkelijk!
    bedankt voor de leuke tip.

  2. Wat een gezellige site heb hier ontdekt, ben nu druk bezig om een zeshoek te haken en zie al leuke hesjes voor het kleine grut van onze grote familie…veel succes,ik hoop nog vaak langs te komen op je site,groetjes van een “oma Sijt”(niet verder vertellen,88 geworden in april sst)

  3. Hartelijk dank om dit met ons te willen delen. Dit is ideaal om in de auto te haken. En als je dan op bestemming bent, heb je je vest al bijna klaar.

  4. Het ziet er heel leuk uit en ik wil het graag maken. Ik snap alleen 1 ding niet: als ik de 6-hoek vouw zoals jij laat zien, krijg ik een rechte kant ipv de hoek waar de oksel moet komen. Een lijn tussen het midden van de hoeken 1 en 3 dus. Kijk ik toch verkeerd of…?

  5. Het leek mij ook een makkelijk patroon, eerst kwam ik zelf elke keer op een 5 hoek uit, vraag me niet wat ik verkeerd deed, maar nu ik dan eindelijk een 6 hoek heb, heb ik hetzelfde probleem als Lys dat ik geen hoek krijg bij de oksel, wat doe ik nog verkeerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *