Vestje van 2 zeshoeken voor mijzelf

In het vorige logje heb ik uitgelegd, dat je van 2 gehaakte zeshoeken een vestje kunt maken. Nu ben ik bezig om op deze manier een vestje voor mijzelf te maken.

crochet hexagon

Voor diegenen die graag de uitleg willen hebben hoe je een zeshoek haakt klik HIER.

P1090978

Voor diegenen die graag de uitleg willen hebben hoe je van twee zeshoeken een vestje maakt, klik HIER.

P1100032
Dit zijn de twee zeshoeken die ik voor mijn vestje heb gehaakt. Ze hobbelen en bobbelen een beetje als je ze neerlegt, maar dat komt helemaal goed. Het aantal toeren hangt af van het aantal dat je nodig hebt voor de armen. Als de mouwen goed passen dan moet je stoppen met het haken van de complete zeshoek. Je kunt altijd langs de voorpanden, middenachter en de onderkant nog een aantal toeren extra haken als dat nodig is.

P1100047
Hier heb ik het vestje aan. Het zit provisorisch met veiligheidsspelden aan elkaar, maar ik moest even weten of ik genoeg toeren had gehaakt. Aan het linker- en rechtervoorpand en de onderkant haak ik er nog extra toeren bij, want aan de voorkant kan ik nog wel wat extra ruimte gebruiken en verder wil ik graag dat het over mijn heupen hangt.

P1100040
Om een beetje een idee te geven hoe het valt, heb ik het om een shirt gedrapeerd. Als je van een kortvallend vestje houdt, dan hoef je er geen toeren aan de onderkant bij te haken. Ik denk dat het zo’n kledingstuk wordt dat ik graag ga dragen, want het zit nu al lekker.

Print Friendly, PDF & Email

18 reacties

 1. Wauw, die wordt leuk! Zo te zien heb je lekker soepele garen gebruikt.
  Het vest kleurt trouwens goed bij het shirt 😉
  Handig, zo’n Barbie als proefkonijn, hihi!

 2. Leuk joh!
  Ik heb je site met veel plezier bekeken.
  Deze ga ik ook voor mezelf maken, maar hoe haak ik dan aan de voorkant en achter kan verder?

  Groetjes Monique

 3. Hallo Ik ben ook begonnen Ik vind dat het er in het begin maar raar uitziet
  Hoeveel toeren moet je ongeveer haken voor je aan de voorkant en onderkant verder kunt gaan
  Hoeveel toeren zitten er aan jouw vest We hebbewn ongeveer dezelfde maat geloof ik
  Dank je wel voor je hulp
  groetejs Rita

 4. Dag Catherine,
  Erg leuk idee hoor! Ik ga het ook proberen.
  Eerst maar voor de pop van onze kleindochter en dan voor mezelf.
  Met welk garen heb jij het vest gehaakt? Dat vind ik eigenlijk wel belangrijk om te weten.
  Kun je me daar een antwoord op geven?

  Hart. groet, Jannie

 5. hoi Catherine,

  Even voorstellen. ik ben lil woon in een klein plaatsje
  in gelderland rekken. ik ben 73 en weduwe hou van haken amigurimi.
  Ik zag dat leuke vestje op je site. mag ik het patroontje overnemeen
  Groetjes lil

 6. Hallo,
  Per toeval op je site terecht gekomen… maar wat ’n leuke!
  Ik ben al ineens begonnen aan dit vestje.
  Hopelijk is ie snel af! Ziet er mooi uit!

 7. Geweldig! Nu kan ik weer aan de slag voor een leuk vest voor mij en mijn dochter!!! En natuurlijk een bijpassende voor pop, want die mag ik niet vergeten 😉

 8. Ben er dus mee begonnen Had nog wat zwarte katoen liggen
  Vraag me alleen af: hoeveel katoen of wol heb je nodig voor dat vestje?
  Heb 12 knotten maar als het niet genoeg blijkt te zijn ga ik er gewoon wat andere kleuren door haken denk ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *