Wagenwiel granny square

t7-1

Voor het bruidstasje op mijn trouwdag heb ik veel granny squares gehaakt. Achteraf gezien veel te veel verschillende, want als ik ze allemaal had verwerkt zou het een erg chaotisch tasje zijn geworden. Eén van de granny squares die ik niet gebruikte is de volgende:

granny square

Nodig: haakgaren naar keuze en een bijpassende haaknaald.

Afkortingen:
l. = losse/lossen
h.v. = halve vaste/ halve vasten
st. = stokje/stokjes

Zet 6 l. op en sluit met een h.v. tot een ring.

1e toer: 3 l. (= 1e st.), 15 st. in de ring haken. Sluit de toer met een h.v. in de 3e beginlosse.

2e toer: 3 l. (= 1e st.), 2 l, * 1 st. op het volgende st, 2 l. *  Tussen **  herhalen tot het eind van de toer. Sluit de toer met een h.v. in de 3e beginlosse.

3e toer: 1 h.v. in de volgende 2-lossenboog, (3 l, 2 st.) in dezelfde 2-lossenboog, 1 l, * 3 st. in de volgende 2-lossenboog, 1 l. * Tussen ** herhalen tot het eind van de toer. Sluit de toer met een h.v.  in de 3e beginlosse.

4e toer: 3 h.v. tot de volgende 1-losseboog, * (1 v. in de 1-losseboog, 3 l.) 3x,  1 v. in de volgende 1-losseboog, 5 l, 1 v. in de volgende 1-losseboog. * Tussen ** 2x herhalen.  * 3 l, 1 v. in de volgende 1-losseboog.* Tussen ** 2x herhalen.  Eindig met 5 l, 1 h.v. in de 1e v. van de toer.

5e toer: 1 h.v. in de volgende 3-lossenboog, ( 3 l, 2 st.) in dezelfde 3-lossenboog, ( 3 st. in de volgende 3-lossenboog ) 2x, * ( 5 st, 2 l, 5 st.) in de 5-lossenboog, ( 3 st. in de volgende 3-lossenboog) 3x.* Tussen ** 2x herhalen. Sluit de toer met een h.v. in de 3e beginlosse.

Veel haakplezier.

Print Friendly, PDF & Email

8 reacties

 1. Ik heb van Elizabeth van busy bessy Creatief begrepen dat jij ook voor een boekje minihondjes haken hebt gezorgd?! Ik ben één van de gelukkige winnaressen en wil je dan ook hartelijk bedanken!
  Jou blog lees ik ook zo af en toe, erg leuke dingen staan erop,
  groetjes
  Janny

 2. Ha! Als give-away winnares wil ik ook jou heel hartelijk bedanken!!
  Ik ben echt heel blij met het boekje!!
  Ook ben ik al vaak op je site komen kijken…WAT een leuke dingen en lekker veel patronen met duidelijke foto’s. Heel veel dank ook hiervoor! Jammer dat je geen volger kunt worden bij je, maar ik zoek je gewoon wel weer op, hoor!
  Groetjes, Tante Trijns

 3. Ja hoor, ik heb m’n cremekleurige bolletjes katoen weer op de kop kunnen tikken. Dus weer op naar de volgende square en dat is deze wagenwiel van jou, Catherine..
  ‘k Zit alleen met een soort slijmbeursontsteking, dus moet wel rustig aan doen…

  Groetjes, Elizabeth

  • Ooh, wat vervelend dat je een slijmbeursbeursontsteking hebt. Echt niets doen hoor, rust, rust en nog eens rust met een klein beetje beweging zo nu en dan. Hoe beter je je daar aan houdt des te eerder is het over ( zegt deze ervaringsdeskundige). ;-). Beterschap gewenst. Groetjes, Catherine.

 4. Hallo!

  Ik zag een erg leuk patroon voor een granny square tas.
  Maar ik vond de granny zelf niet zo leuk, hier kan ik erg veel leuke granny patronen vinden.

  Heel erg bedankt!

  groetjes Lianne

 5. Met veel plezier heb ik al een paar keer jouw Gem Star Granny gebruikt voor een babykleed. 36 per kleed. Leuke reacties gekregen, dit stimuleert om er nog meer te maken voor op komst zijnde kleinkinderen.
  Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *