Zoektocht naar een bruidstasje

Vandaag vieren mijn lief en ik een feestje, we zijn 4  jaar getrouwd.  Wij hebben elkaar op vrijdag de 13e leren kennen en vonden het een goed idee om dan ook op vrijdag de 13e te trouwen. Never change a winning day.


Op de foto sta ik met mijn bruidsboeket en bruidstasje. Dat tasje speelt de hoofdrol in het volgende verhaal.

Ik ben gek op tassen, dus dan kun je op je trouwdag toch niet zonder?  Ik wilde niets bijzonders, een klein tasje dat ik aan mijn arm kon dragen, meer niet. Dus gingen mijn lief en ik op tassenjacht.

Bruidswinkel 1: ,,Nee mevrouw, wij verkopen geen tasjes. Bruiden hebben tegenwoordig geen tasje meer bij zich’.
Bruidswinkel 2:,, Nee mevrouw, bruidstasjes zijn niet meer in de mode”.
Bruidswinkel 3:,, Nee mevrouw, bruidstasjes zijn niet meer van deze tijd”.

Na de derde bruidswinkel gooiden we het over een andere boeg.
Elke winkel in de wijde omgeving  die tassen verkocht , hebben we van binnen gezien. Mijn tassenhart sloeg regelmatig op hol, maar ik bleef streng voor mezelf. Anders had ik meteen na het trouwen een tassenwinkel kunnen beginnen. Honderden tassen hebben we bekeken, maar ze waren te groot, te klein of het waren schoudertassen waarvan de schouderriem niet ingekort kon worden. Uiteindelijk vonden we DE tas, een klein stevig tasje met drie vakken, precies goed, precies wat ik zocht, behalve……………de kleur. Die vloekte bij mijn kleding. Zeg nou zelf, een vloekende tas op je bruiloft kan toch niet?  Toch heb ik de tas gekocht, ik moest toch wat en positief als ik meestal ben, dacht ik dat er wel een oplossing voor de kleur zou komen. Die kwam er…….midden in de nacht……….dan krijg je de beste ideeën. ,,Waarom haak ik er geen tasje omheen?”.  Tadaaaaaaaaaa……………..probleem opgelost. Op de foto’s hieronder zie je het resultaat. Ik heb geen foto’s van het originele tasje, want ik wist toen nog niet dat ik nog eens aan een website zou beginnen.


Het oorspronkelijke tasje is bruin, als je goed kijkt zie je het bruin achter de middelste bloemenblokken. Dit is de voorkant.

De roosjes op de voorkant


De achterkant, het horizontale strookje met aan weerszijden de twee halfronde vormen, kan open zoals je op de foto hieronder kunt zien


Hier zie je de ritssluiting aan de achterkant


De bodem


De zijkant


Hier kun je goed zien hoe het gehaakte deel om het oorspronkelijk bruine tasje is bevestigd


De ritssluitingen van het bruine tasje

Het gehaakte tasje is uit diverse granny squares opgebouwd.

De bruiloft was een geweldig feest en ik was blij met mijn tasje.

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

 1. Oh… ik zie alleen maar kruisjes op de plek waar ik foto’s zou verwachten..
  Wat jammer nou, ik heb ook al op afbeelding weergeven geklikt; maar geen resultaat.
  En ik ben best een beetje benieuwd….

  Groetjes, Elizabeth

 2. Vergeet ik jullie helemaal te feliciteren en begin ik eerst over foto’s te “zeuren” die ik niet kan zien…. Heel hartelijk gefeliciteerd met deze bijzondere dag van jullie. Natuurlijk vier je daar je een feestje bij!!

  Het tasje vind ik schitterend, echt helemaal mijn ding. Wat een geweldig goed idee, Catherine om het op deze manier aan te pakken, je moet er maar op komen! Ook de hengseltjes zijn behaakt.. (whaha.., wat een woord..) Ik vind het een echte topper!
  Groetjes, Elizabeth

  • Ben je mal, jij zeurt niet. Bedankt voor de felicitatie. Misschien ga ik het tasje nog eens opnieuw omhaken in de kleuren van mijn gewone garderobe. Het hangt nu alleen maar in de kast en dat is toch een beetje jammer. Groetjes, Catherine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *